Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrift

Saupsup

Smør slik oldemor laget det
Oppskrift på saupsuppe

Oppskrift på saupsuppe

-
+

Saupsup

  • 1.00 l saup/kjernemelk eller surmelk
  • 2.00 dl vann
  • 60.00 g rosiner
  • 3.00 dl melk
  • 1.00 dl god, rød saft
  • 1.00 dl hvetemel
  • 1.00 ss sukker (etter smak)

Slik gjør du:

  • Bland saup, vann og rosiner og kok opp.
  • Mel og melk røres til en jevning som vispes inn.
  • Kok i 10 minutter, smak til med sukker og saft. Har en tilgang på saft av kirsebær eller heggebær gir det en vidunderlig smak.
  • Slike supper ble tradisjonelt brukt som forrett, men passer like godt som en litt sursøt dessert.
  • Kan serveres med rømme.