Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrifter

Pepperkaker

-
+

Pepperkaker

  • 300.00 g smør
  • 300.00 g sukker
  • 3.00 dl mørk sirup
  • 0.50 ts malt nellik
  • 2.00 ts kardemomme
  • 2.00 ts malt ingefær
  • 1.00 ts pepper
  • 2.00 ts malt kanel
  • 2.00 egg
  • 4.00 ts natron
  • 900.00 g hvetemel

Smelt smør, sirup og sukker på svak varme i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn krydderet. La blandingen avkjøles og rør inn lettpiskede egg. Ha mel og natron i en bakebolle og rør inn blandingen fra kjelen til en fin og smidig deig. Hold igjen litt på melet, og juster med mel hvis deigen er for flytende. Pakk i plastfolie og legg deigen i kjøleskap noen timer.

Ta ut av kjøleskapet og del i passende stykker slik at den er lettere å kjevle ut. Bruk godt med mel på benken og kjevlen, eller forsøk å kjevle ut deigen direkte på bakepapir.

Når du har kjevlet ut deigen, stikk ut pepperkaker med pepperkakeformer. Stek på brett med bakepapir midt i ­ovnen på 175 grader i syv til ti minutter.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen