Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øst for Eggen

Baba ghanouj

Libanesisk vegetarmat – sunn, fargesprakende og smekkfull av smak
Oppskrift på Baba ghanouj

Oppskrift på Baba ghanouj

-
+

Baba ghanouj

  • 1 stk stor eller 2 små auberginer
  • 3 ss tahini, helst libanesisk
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 ts salt
  • 1 dl olivenolje
  • litt nykvernet svart pepper
  • 2.5 ss finhakket bladpersille
  • 1 stk granateple

Slik gjør du

Nok en klassiker som spises i store deler av Midtøsten, i prinsippet temmelig lik hummus, men med den røkte smaken av grillede auberginer. Baba ghanouj (du vil finne mange stavemåter) betyr noe slikt som «kosesyk pappa».

  • Del auberginen(e) på langs, skjær bort stilken og grill snittsiden til den er jevnt brunsvidd. Avkjøl til auberginen er lunken.
  • Trekk av skinnet (men ikke den grillede skorpen) og ha i en beholder med tahini, sitronsaft, salt, olje og pepper. Kjør i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til det er jevnt.
  • Anrett i en skål og pynt med bladpersille og granateplekjerner (omtrent 1/3 av innholdet i eplet). Spises med brød.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner