Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øst for Eggen

Gochujang-saus

Det koreanske kjøkken er mer enn kimchi
Oppskrift på gochujang-saus

Oppskrift på gochujang-saus

-
+

Gochujangsaus

  • 2 dl ferdigkjøpt gochujang-saus
  • 0.33 dl sesamolje
  • 0.33 dl riseddik
  • 0.33 dl lønnesirup
  • 1.5 ts sesamfrø

Ved siden av kimchi, er gochujang-saus en av de sentrale smakstilsetningene i koreansk matlaging. Gjør et seriøst forsøk på å få tak i den, fordi gochujang er noe annet enn alminnelig chilisaus. Den lages av fermenterte soyabønner, rød chili, ris og byggmalt og har en dyp, umamiholdig smak. Man kan for så vidt benytte gochujang rett fra boksen, men den er da ganske tykk og grøtete – samt råsterk – og egner seg dårlig til å sette rett på bordet. Når den skal tynnes ut, griper du anledningen til å mildne, justere og balansere.

Slik gjør du

  • Rør alt sammen til en jevn emulsjon.
  • Smak til for å sjekke om syre og sødme er i balanse.
  • Strø i sesamfrø.
  • Drypp over risen i bibimbap, og ha resten av skålen parat til du skal servere bulgogi.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner