Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øst for Eggen

Kibbeh nayeh

Libanesisk vegetarmat – sunn, fargesprakende og smekkfull av smak
Oppskrift på Kibbeh nayeh

Oppskrift på Kibbeh nayeh

-
+

Kibbeh nayeh

  • 300 g nykvernet mager lammekjøttdeig
  • 1 stk mellomstor gul løk (grovhakket)
  • 4.5 ts za'atar-krydderblanding (se egen oppskrift)
  • 0.5 ts cayennepepper
  • 3.5 ss finhakket fersk mynte
  • 1.5 dl bulgur (kokt og tørket knust hvete)
  • 1.5 ss ristede sesamfrø
  • extra virgin olivenolje
  • 3 stk vårløk (finsnittet)

Slik gjør du

Nayeh betyr rå. Stekt kibbeh er en vanligere rett å få, men den er ofte tørr og litt kjedelig. Dette er mye heftigere, om enn altså potensielt helsefarlig.

Man kan velge å trille små kjøttboller eller kroketter av tartaren, men det tradisjonelle er å anrette på en tallerken som deles.

  • Legg bulgur i bløt i lunkent vann, cirka 30 minutter, og sil av.
  • Bruk stavmikser til å lage puré av løken, og tilsett krydderblandingen, cayenne og finhakket mynte. Kna dette og bulguren godt inn i lammekarbonaden.
  • Smak for å se om det er nok salt, og kna også inn litt olivenolje hvis kjøttet er veldig magert. Litt fett gjør konsistensen finere.
  • Anrett på en tallerken som en diger, rå «burger», og trykk noen groper rundt hele med tommelen. Skvett sjenerøst med olivenolje over kibbeh-en, dryss på sesamfrø og pynt med finsnittet vårløk til slutt.
  • Bruk libanesisk flatbrød eller blader av romanosalat som spiseredskap.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner