Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øst for Eggen

Tabbouleh

Libanesisk vegetarmat – sunn, fargesprakende og smekkfull av smak
Oppskrift på Tabbouleh

Oppskrift på Tabbouleh

-
+

Tabbouleh

  • 1 stk stor bunt bladpersille (finhakket)
  • 2.5 kvaster fersk mynte (finhakket, omtrent 1/4 av mengden persille)
  • 1 stk mellomstor løk (finhakket)
  • 2 stk tomater (skåret i små terninger)
  • 2 dl bulgur (kokt og tørket knust hvete)
  • saft av 1 sitron (cirka 1 dl)
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 bunt romanosalat

Slik gjør du

På kneiper i Beirut er det vanlig å få en skål av denne urtesalaten som snack når man bestiller en øl. Jeg serverer den like gjerne til grillmat eller fisk; tabbouleh går etter min erfaring til det aller meste.

  • Legg bulguren i lunkent vann og la den svelle i 30 minutter. Sil av.
  • Hakk urter og grønnsaker og bland alt sammen. Rør sitronsaft, salt og olivenolje sammen til dressing og hell over. Bland godt og la stå noen minutter.
  • Salatbladene tjener som spiseredskap; riv av en bit, pakk inn tabbouleh og transporter det med fingrene til munnen. (Hvis taffelet er flerkulturelt: unngå å bruke venstre hånd!)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner