Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øst for Eggen

Za'atar-krydderblanding

Libanesisk vegetarmat – sunn, fargesprakende og smekkfull av smak
-
+

Za'atar-krydderblanding

  • 1 ts tørket merian
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket sumak
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt allehånde
  • 0.5 ts malt kanel
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1.5 ts salt

Slik gjør du

Det finnes utallige versjoner. Dette er ikke å betrakte som «fasit».

  • Alt blandes godt.
  • Tilsett to–tre ts av blandingen i kibbeh nayeh, hvis du lager det. Libanesisk «pizza», som er godt tilbehør til de ulike rettene, lages ved å pensle olivenolje på pitabrød, strø over krydderblanding og gi det en tur i stekeovnen. (Ferdigkjøpte, halvstekte små pizzabunner egner seg utmerket til dette.)
  • Noen setter bare frem en skål med olje og en med za'atar, og lar gjestene dyppe brødet først i olje, så i krydderet.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner