Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ost

Penne med radicchio rosso og gorgonzola

Penne med raddicchio rosso og gorgonzola

Penne med raddicchio rosso og gorgonzola

-
+

Penne med radicchio rosso og gorgonzola

  • 500.00 g penne
  • 1.00 ss olje
  • 0.25 stk løk
  • 1.00 stk lubbent hode radicchio, evt to små
  • 1.00 dl tørr hvitvin
  • 1.00 dl kremfløte
  • 100.00 g gorgonzola piccante
  • 50.00 g parmesan

Å få tak i radicchio rosso er dessverre nokså vanskelig, og mer tidkrevende enn tilberedningen av retten. Men får du tak i de rødlilla, bitre salathodene, er dette en fantastisk måte å bruke dem på. Det går selvføklgelig an å bruke radicchioens bleke fetter endiven som erstatning, men det blir ikke like innbydende å se på.

Slik gjør du

Kok opp pastavann og kok pastaen etter anvisningene på pakken.

Mens det koker, lager du sausen:

Surr løken myk og blank i oljen på middels til lav varme.

Skjær radicchioen i 1-2 cm brede strimler og ha i pannen. Skru opp varmen  så den raskt faller litt sammen.

Hell i vinen og la den koke opp før du har i fløten. Det er lurt å bruke kremfløte da matfløte lett skiller seg i møte med vin.

Smuldre gorgonzolaen og riv parmesanen.

La pastaen renne av og rør inn sausen og osten godt så osten smelter. Smak til med salt og pepper og server.