Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Ost

Penne med radicchio rosso og gorgonzola

Penne med raddicchio rosso og gorgonzola

Penne med raddicchio rosso og gorgonzola

-
+

Penne med radicchio rosso og gorgonzola

  • 500.00 g penne
  • 1.00 ss olje
  • 0.25 stk løk
  • 1.00 stk lubbent hode radicchio, evt to små
  • 1.00 dl tørr hvitvin
  • 1.00 dl kremfløte
  • 100.00 g gorgonzola piccante
  • 50.00 g parmesan

Å få tak i radicchio rosso er dessverre nokså vanskelig, og mer tidkrevende enn tilberedningen av retten. Men får du tak i de rødlilla, bitre salathodene, er dette en fantastisk måte å bruke dem på. Det går selvføklgelig an å bruke radicchioens bleke fetter endiven som erstatning, men det blir ikke like innbydende å se på.

Slik gjør du

Kok opp pastavann og kok pastaen etter anvisningene på pakken.

Mens det koker, lager du sausen:

Surr løken myk og blank i oljen på middels til lav varme.

Skjær radicchioen i 1-2 cm brede strimler og ha i pannen. Skru opp varmen  så den raskt faller litt sammen.

Hell i vinen og la den koke opp før du har i fløten. Det er lurt å bruke kremfløte da matfløte lett skiller seg i møte med vin.

Smuldre gorgonzolaen og riv parmesanen.

La pastaen renne av og rør inn sausen og osten godt så osten smelter. Smak til med salt og pepper og server.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner