Å få tak i radicchio rosso er dessverre nokså vanskelig, og mer tidkrevende enn tilberedningen av retten. Men får du tak i de rødlilla, bitre salathodene, er dette en fantastisk måte å bruke dem på. Det går selvføklgelig an å bruke radicchioens bleke fetter endiven som erstatning, men det blir ikke like innbydende å se på.
Slik gjør du
Kok opp pastavann og kok pastaen etter anvisningene på pakken.
Mens det koker, lager du sausen:
Surr løken myk og blank i oljen på middels til lav varme.
Skjær radicchioen i 1-2 cm brede strimler og ha i pannen. Skru opp varmen så den raskt faller litt sammen.
Hell i vinen og la den koke opp før du har i fløten. Det er lurt å bruke kremfløte da matfløte lett skiller seg i møte med vin.
Smuldre gorgonzolaen og riv parmesanen.
La pastaen renne av og rør inn sausen og osten godt så osten smelter. Smak til med salt og pepper og server.