Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Dessert

Appelsin med gratinert eggedosis og kvikkcrunch

Gode oppskrifter til påskebålet

Slik lager du appelsin med gratinert eggedosis og kvikkcrunch

-
+

Appelsin med gratinert eggedosis og kvikkcrunch

  • 8 stk appelsiner
  • 2 stk Kvikklunsj
  • 5 stk eggeplommer
  • 0.5 dl hvitvin
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker
  • 1 dl vispet krem

Slik gjør du det:

  • Skrell appelsinen med en liten, skarp kniv slik at alt av skall og hvitt er borte. Skjær ut alle appelsinbåtene mellom skilleveggene. La filetene renne av seg i en sil.
  • Skvis appelsinkjernene slik at du får ut ½ desiliter juice til eggedosisen. Ha eggeplommer, juice, hvitvin og sukker i en metallbolle. Sett bollen oppå en kjele med kokende vann, la vannet koke mens du pisker eggedosisen kontinuerlig til den tykner på rundt 65–70 grader. Sett bollen ut i snøen for rask avkjøling mens du pisker den kald.
  • Visp kremen luftig og bland inn i den kalde eggedosisen rett før servering.
  • Legg to innpakkede Kvikklunch på gulvet, hopp på sjokoladene ti ganger til du får kvikkcrunch.
  • Legg appelsinfiletene i en skål. Øs eggedosisen over og brenn av overflaten med en skibrenner. Direkte flamme vil fort svi toppen; ta det rolig så eggedosisen blir litt varm. Dryss kvikkcrunch rundt kanten.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk