Al Veganeh
- 6 dl grønnsakskraft
- 3 ss olivenolje
- 1 stk rødløk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk selleristenger
- 2 stk rød/gul paprika
- 1 stk gulrot
- 150 g kokt potet
- 0.5 ts chilipulver
- 1 stk chipotle-chili
- 1 ss malt spisskum
- 1 ss paprikapulver
- 0.5 ts malt kanel
- 3 dl plommetomat (hermetisk, ferdig kokte)
- 1.5 dl svarte bønner (ferdig kokte)
- 1.5 dl kokte kikerter
- salt
Topping
- 1 stk avokado
- 2 ss olivenolje
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 ss limesaft
- 0.5 ts revet limeskall
- 100 g vegan-cheddar
- 1 stk beger yokos (kokosyoghurt)
- 1 stk rødløk
- 1 stk lime
- 0.5 ts salt
- 10 stk stilker koriander
Slik gjør du:
- Bløtlegg bønner og/eller kikerter over natten, kok de møre og sil av vannet.
- Kok og avkjøle potetene. Legg en chipotle-chili i lunket vann i én time.
- Gulrot, rødløk, stangselleri, paprika skjæres i terninger, cirka fem til syv millimeter.
- Varm opp en bredbunnet kjele, ha i olivenolje og fres de hakkede grønnsakene i ett til to minutter. Grønnsakene skal ikke få farge, bare freses slik at de mister noe av den rå smaken.
- Dryss over de malte krydderne, finhakket hvitløk og chipotle-chili, og stek ytterligere i ett minutt. Hell over grønnsakskraften og tomatene. Koke dette rolig i 15 minutter.
- Knus potetene grovt og tilsette disse sammen med bønner og kikerter. Kok dette til konsistensen blir fyldig, men ikke grøtete – den skal være juicy, ikke rennende.
Topping:
- Mos avokado med limesaft, limeskall, finhakket hvitløk og salt.
- Snitt rødløken i tynne ringer, dryss på salt og skvis over limesaft.
- Riv opp vegan-cheddaren og hakk korianderen grovt. Legg dette hver for seg på toppen av den varme grønnsaksgryten.