Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Al Veganeh

Med denne kraften er du klar for alt
Oppskrift på Al Veganeh

Oppskrift på Al Veganeh

-
+

Al Veganeh

  • 6 dl grønnsakskraft
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk selleristenger
  • 2 stk rød/gul paprika
  • 1 stk gulrot
  • 150 g kokt potet
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 stk chipotle-chili
  • 1 ss malt spisskum
  • 1 ss paprikapulver
  • 0.5 ts malt kanel
  • 3 dl plommetomat (hermetisk, ferdig kokte)
  • 1.5 dl svarte bønner (ferdig kokte)
  • 1.5 dl kokte kikerter
  • salt

Topping

  • 1 stk avokado
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ss limesaft
  • 0.5 ts revet limeskall
  • 100 g vegan-cheddar
  • 1 stk beger yokos (kokosyoghurt)
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • 0.5 ts salt
  • 10 stk stilker koriander

Slik gjør du:

  • Bløtlegg bønner og/eller kikerter over natten, kok de møre og sil av vannet.
  • Kok og avkjøle potetene. Legg en chipotle-chili i lunket vann i én time.
  • Gulrot, rødløk, stangselleri, paprika skjæres i terninger, cirka fem til syv millimeter.
  • Varm opp en bredbunnet kjele, ha i olivenolje og fres de hakkede grønnsakene i ett til to minutter. Grønnsakene skal ikke få farge, bare freses slik at de mister noe av den rå smaken.
  • Dryss over de malte krydderne, finhakket hvitløk og chipotle-chili, og stek ytterligere i ett minutt. Hell over grønnsakskraften og tomatene. Koke dette rolig i 15 minutter.
  • Knus potetene grovt og tilsette disse sammen med bønner og kikerter. Kok dette til konsistensen blir fyldig, men ikke grøtete – den skal være juicy, ikke rennende.

Topping:

  • Mos avokado med limesaft, limeskall, finhakket hvitløk og salt.
  • Snitt rødløken i tynne ringer, dryss på salt og skvis over limesaft.
  • Riv opp vegan-cheddaren og hakk korianderen grovt. Legg dette hver for seg på toppen av den varme grønnsaksgryten.