Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Al Veganeh

Med denne kraften er du klar for alt

Oppskrift på Al Veganeh

-
+

Al Veganeh

  • 6 dl grønnsakskraft
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk selleristenger
  • 2 stk rød/gul paprika
  • 1 stk gulrot
  • 150 g kokt potet
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 stk chipotle-chili
  • 1 ss malt spisskum
  • 1 ss paprikapulver
  • 0.5 ts malt kanel
  • 3 dl plommetomat (hermetisk, ferdig kokte)
  • 1.5 dl svarte bønner (ferdig kokte)
  • 1.5 dl kokte kikerter
  • salt

Topping

  • 1 stk avokado
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ss limesaft
  • 0.5 ts revet limeskall
  • 100 g vegan-cheddar
  • 1 stk beger yokos (kokosyoghurt)
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • 0.5 ts salt
  • 10 stk stilker koriander

Slik gjør du:

  • Bløtlegg bønner og/eller kikerter over natten, kok de møre og sil av vannet.
  • Kok og avkjøle potetene. Legg en chipotle-chili i lunket vann i én time.
  • Gulrot, rødløk, stangselleri, paprika skjæres i terninger, cirka fem til syv millimeter.
  • Varm opp en bredbunnet kjele, ha i olivenolje og fres de hakkede grønnsakene i ett til to minutter. Grønnsakene skal ikke få farge, bare freses slik at de mister noe av den rå smaken.
  • Dryss over de malte krydderne, finhakket hvitløk og chipotle-chili, og stek ytterligere i ett minutt. Hell over grønnsakskraften og tomatene. Koke dette rolig i 15 minutter.
  • Knus potetene grovt og tilsette disse sammen med bønner og kikerter. Kok dette til konsistensen blir fyldig, men ikke grøtete – den skal være juicy, ikke rennende.

Topping:

  • Mos avokado med limesaft, limeskall, finhakket hvitløk og salt.
  • Snitt rødløken i tynne ringer, dryss på salt og skvis over limesaft.
  • Riv opp vegan-cheddaren og hakk korianderen grovt. Legg dette hver for seg på toppen av den varme grønnsaksgryten.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk