Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Pai med flaskegresskar med grønnkål og fetaost

-
+

Bunn (nok til én pai)

  • 100.00 g havremel
  • 50.00 g rismel 
  • 50.00 g mandelmel 
  • 2.00 ss potetmel eller arrowrot 
  • 0.50 ts salt
  • 90.00 g kaldt smør eller fast kokosolje i biter 
  • 3.50 ss iskaldt vann 

Fyll

  • 1.00 flaskegresskar
  • litt olivenolje eller kokosolje 
  • 2.00 stilker rosmarin, eller 1/2 ts tørket 
  • salt og pepper 
  • 1.00 gul løk 
  • 2.00 hvitløksfedd 
  • 2.00 store håndfuller (100 g) grønnkål eller spinat, grovhakket uten stilker 
  • 2.00 ss eplesidereddik
  • 2.50 dl melk, havremelk eller mandelmelk 
  • 2.00 egg
  • 150.00 g (en pakke) fetaost 

Forvarm ovnen til 180°c. Bland mel, potetmel og salt i en bolle. Tilsett smør og lag en smuldrete masse. Tilsett vann og kna sammen til en deig. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

Skrell gresskaret, fjern frøene og skjær kjøttet i 2,5 centimeter store biter. Legg på stekebrett med bakepapir, ha på olje og krydder og bland godt. Stek i cirka 20 minutter, eller til bitene er myke og brune i kantene. Sett til side.

Stek løk og hvitløk på middels varme i ti minutter. Tilsett grønnkål, stek et par minutter. Ha i eddik, salt og pepper. stek et par minutter.

Kjevle ut deigen til en sirkel, cirka fem millimeter tykk og legg den i en 27 centimeter stor paiform. Du kan også trykke ut deigen i formen med hendene. Bruk en gaffel til å prikke deigen. Forstek bunnen i ti minutter.

Pisk sammen egg og melk. Tilsett løk, grønnkål, smuldret fetaost og halvparten av gresskaret. Hell eggeblandingen i paiskallet. Trykk ned flere gresskarbiter hvis det er plass (bruk resten i ­salat eller sandwich). Stek paien i 30–40 minutter. Server med salat.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner