Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pålegg

Gulrotkrem med bønner

Oppskrift på vegansk gulrotkrem med bønner

Oppskrift på vegansk gulrotkrem med bønner

-
+

Gulrotkrem med bønner

  • 3.00 stk Gulrøtter, kokt og avkjølt
  • 1.00 stk Boks ferdigkokte kidneybønner (ca. 3,5 dl)
  • 1.00 stk Neve frisk persille, grovhakket
  • 2.00 ss Soyasaus
  • 2.00 ss Tahini
  • 2.00 ss Vann om nødvendig

Jane Johansen driver bloggen Veganmisjonen. "Lykken er å stå opp frokostsulten og vite at det står en stor boks med denne i kjøleskapet," skriver hun i kokeboken Veganmat på sitt beste. Kremen kan også brukes som dipp, men da kan det være en fordel å spe den litt ut med vann eller olivenolje.

Ha alle ingredienser unntatt vann og salt, i en food processor og kjør til en ganske jevn mos.

Smak til om det trengs salt i tillegg til soyasausen.

Om pålegget virker for tykt, juster eventuelt med litt vann.