Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pålegg

Edamame og mint-postei

Pålegg av edamame-bønner og mynte

Pålegg av edamame-bønner og mynte

-
+

Edamame- og myntepostei

  • 255.00 g Edamame uten skall
  • 55.00 g Hele, røkte mandler
  • 30.00 g Mynteblader
  • 1.00 stk Stor hvitløkskløft
  • 160.00 ml Extra-virgin olivenolje
  • 1.00 ss Sitronsaft

Edamame - ferske, grønne søyabønner - er blitt lettere tilgjengelig i Norge den siste tiden. Du finner dem i frysediskene, ofte sammen med helsekosten. I sin siste kokebok "Near and Far" foreslår den San Francisco-baserte fotografen og vegetarmatbloggeren Heidi Swanson å blande bønnene med mynte og røkte mandler. Kan du ikke finne røkte mandler, får du samme smaksopplevelse ved å kombinere vanlige mandler med røykt salt. Posteien kan brukes på brød, men også sammen med kokt fullkornsris eller nudler.

Kok edamame i 30 sekunder i saltet vann og hell vannet av.

Mos edamame sammen med resten av ingrediensene i en matprosessor. Bruk puls-funksjonen seks-syv ganger så mosen får biter omtrent på størrelse med blyantspiss-skrell. Legg halvparten av mosen i en bolle før du moser resten ytterligere og blander alt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.