Torskebelly
- 3 stk belly (magestykker) av torsk
- 4 stk egg
- 5 dl panko eller tørre brødsmuler
- 1 dl mel
- 1 l olje
Gribiche
- 2 stk eggeplommer
- 2 ts dijonsennep
- 0.5 ts salt
- 1 ss hvitvinseddik
- 5 dl purreolje (se egen oppskrift)
- 4 ss hakket kapers
- 4 ss finhakket sylteagurk
- 2 ss finhakket kjørvel
- 2 ss finhakket bladpersille
- 2 ss finhakket estragon
- 3 stk hardkokt egg (finhakket)
- salt, pepper og sitronsaft etter smak
Slik gjør du:
- Skjær bellyen i like store biter. Vend i mel, så egg, så panko, så egg og panko igjen. Friter fiskebitene på 170 grader til de er gylne. Dette tar tre–fire minutter. Kjernetemperaturen bør være høyere enn 50 grader.
Gribiche:
- Pisk eggeplommer med sennep, eddik og salt. Tilsett purreoljen gradvis. Vend inn resten av ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitron
- Denne oppskriften er vrien å lage i mindre mengder, men den holder seg på kjøl i minimum to uker.