Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Pasta med hjemmelaget tomatsaus og grillet brokkoli

To middager i én: pasta med tomatsaus og vegetarisk moussaka

Pasta med hjemmelaget tomatsaus og grillet brokkoli av Christopher Davidsen

-
+

Tomatsaus

  • 2.00 løk
  • 2.00 hvitløksfedd
  • 40.00 g ingefær
  • 1.00 gulrot
  • 1.00 rød chili
  • 4.00 bokser grovhakkede tomater
  • 2.00 ss tomatpuré
  • 1.00 ss salt
  • 5.00 ss pepper
  • 2.00 ss paprika, røkt

Før servering

  • pasta
  • 2.00 ss rødløk, finhakket
  • 2.00 vårløk, i tynne skiver
  • 2.00 ss kapers, hakket
  • 2.00 ss cornichons, hakket
  • 2.00 ss gressløk, hakket

Stekt brokkoli

  • 2.00 brokkoli
  • 2.00 l vann
  • 2.00 ss salt
  • 2.00 ss smør
  • rapsolje
  • parmesan

Tomatsaus

  • Kutt grønnsakene i små biter. Fres i olje sammen med krydder og tomatpuré. Ha i grovhakkede tomater og la koke i en time. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper.
  • Sett halvparten av sausen til side, den brukes til moussaka senere i uken.

Før servering

  • Kok opp pastaen. Vend resten av ingrediensene inn i tomatsausen, og server.

 

 

Stekt brokkoli

  • Kok opp vann og salt, ha i hele brokkolien og kok den i seks minutter. Legg brokkolien på et klede og del den i to. Varm opp en panne og stek brokkolien på snittflaten. Ha i smør på slutten av stekeprosessen, øs det over brokkolien. Ta brokkolien ut av pannen og riv over godt med parmesan. Serveres med en gang.

 

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner