Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pastaskolen

Pastaskolen: Spaghetti con polpette

Ta natten til hjelp om du vil lage en ur-italiensk bolognese

-
+

Spaghetti con polpette

  • 200 g kjøttdeig av storfe
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 200 g kjøttdeig av kylling
  • 1 stk egg
  • 50 g brødsmuler
  • 25 g revet parmesan
  • 25 g pecorino
  • persille
  • salt
  • svart pepper
  • olivenolje
  • 4 dl knuste, hermetiserte tomater
  • basilikum
  • 800 g fersk spagetti
  • revet pecorino

Slik gjør du

  • Bland kjøtt, egg, brødsmuler, parmesan og pecorino til du har en jevn masse. Spe med litt vann eller melk. Det er lurt å prøvesteke en kjøttbolle før du sper for mye.
  • Form små baller med hendene. Hvis du har en bolle med vann ved siden av og dypper hendene, blir det ikke så klissete. Hver kjøttbolle bør være cirka 20 til 25 gram.
  • Brun kjøttbollene i rikelig med olje i en klebefri stekepanne. Ikke ha for mange kjøttboller i stekepannen samtidig. Når du har brunet alle, ha alle i stekepannen, ha i knuste tomater og la småkoke i 20 minutters tid. Snu kjøttbollene underveis.
  • Kok opp lettsaltet vann. Kok spagettien i to til fire minutter hvis den er fersk, eller ett til to minutter mindre enn det står på pakken hvis den er tørr. Sil pastaen. Ta vare på litt av kokevannet.
  • Bland sammen pasta og saus. Spe med litt kokevann hvis den er for tørr. Bland gjerne inn litt pecorino. Ha kjøttbollene oppå.