Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Penroses

– Lee Miller var helt rå til å lage mat. Det ble redningen for henne

Kunstikonet og fotografen Lee Millers oppskrift på smørbrød med foie gras

-
+

Smørbrød

  • 16.00 stk Champignon
  • 3.00 ss Olivenolje
  • 8.00 Skiver hvitt brød, ristet
  • 130.00 g Foie gras eller kyllingleverpaté
  • 1.00 ss Sitronsaft
  • Salt og hvit pepper etter smak
  • 4.00 ss Madeira eller sherry

Til pynt

  • Karse
  • Tynne gulrotstrimler
  • Ungarsk paprikapulver

Penroses

Med denne oppskriften vant Lee Miller førstepris i en smørbrødkonkurranse arrangert av The Norwegian Food Centre i London for å promotere Norge. Premien var en norgestur.

Slik gjør du

  • Skjær forsiktig bort stilken fra hver sopp. (Ikke dra den ut, for da kollapser champignonen når du koker dem. )
  • For at soppen skal holde seg saftig, sauter dem i olivenoljen i en dyp stekepanne, først med den åpne siden ned og så utsiden ned. Tilsett salt og pepper, sitronsaft og madeira/ sherry og la det koke under lokk til soppen er mør, cirka fem minutter. Sett soppen til side for å kjøles ned.
  • Fyll så de nedkjølte soppene med lyserosa mousse av foie gras eller kyllingleverpostei.
  • Bruk en sprøytepose og lag spiraler/roser.
  • Dryss med paprika og plasser de fylte champignonene på ristet brød, med smør og karse.
  • Pynt sopp-rosene med noen strimler gulrot.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk