Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Personalmat

Helbakt ørret

Dette er den beste måten å servere fisk til mange på
Slik lager du helbakt ørret

Slik lager du helbakt ørret

-
+

Helbakt ørret

  • 1 hel ørret (den på bildet er 1.5 kg)
  • 800 g små poteter
  • 1 stk agurk
  • 300 g champignon
  • 1 god neve dill
  • 1 stk sitron
  • 100 g smør
  • salt og pepper
  • 2 dl fløte
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ss maisenna
  • 1 ss dijonsennep
  • litt olje

Slik gjør du:

  • Rens ørreten og klipp av finnene (kan droppes). Gni inn fisken med to ss olje og 50 gram smør, og strø på salt og pepper. Bak laksen i ovn på 170 grader varmluft i 40–45 minutter til den er klar.
  • Skrell og kok potetene møre i godt saltet vann. Sil av vannet og ha i en kladd smør.
  • Stek soppen i olje og smør til de blir gyllenbrune, smaksett med salt og pepper.
  • Del agurken i fire på langs og kutt i passe biter. Smaksett med salt og sitron, og topp over laksen slik at de lunes.
  • Ta litt av stekesjyen til ørreten i en kjele, cirka én dl. Tilsett hvitvinen, reduser til halvparten, tilsett to dl fløte, smaksett med salt pepper og jevn sausen med én ss utvannet maisenna.
  • Ha i finkuttet dill og avslutt med sennep. Kutt sitroner i båter og garner.