Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Personalmat

Helbakt ørret

Dette er den beste måten å servere fisk til mange på

Slik lager du helbakt ørret

-
+

Helbakt ørret

  • 1 hel ørret (den på bildet er 1.5 kg)
  • 800 g små poteter
  • 1 stk agurk
  • 300 g champignon
  • 1 god neve dill
  • 1 stk sitron
  • 100 g smør
  • salt og pepper
  • 2 dl fløte
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ss maisenna
  • 1 ss dijonsennep
  • litt olje

Slik gjør du:

  • Rens ørreten og klipp av finnene (kan droppes). Gni inn fisken med to ss olje og 50 gram smør, og strø på salt og pepper. Bak laksen i ovn på 170 grader varmluft i 40–45 minutter til den er klar.
  • Skrell og kok potetene møre i godt saltet vann. Sil av vannet og ha i en kladd smør.
  • Stek soppen i olje og smør til de blir gyllenbrune, smaksett med salt og pepper.
  • Del agurken i fire på langs og kutt i passe biter. Smaksett med salt og sitron, og topp over laksen slik at de lunes.
  • Ta litt av stekesjyen til ørreten i en kjele, cirka én dl. Tilsett hvitvinen, reduser til halvparten, tilsett to dl fløte, smaksett med salt pepper og jevn sausen med én ss utvannet maisenna.
  • Ha i finkuttet dill og avslutt med sennep. Kutt sitroner i båter og garner.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk