Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Personalmat

Kinagryte med bambusskudd

– Denne har jeg laget i mange år på alle restaurantene jeg har drevet

Slik lager du kinagryte med bambusskudd

-
+

Kinagryte

  • 2 stk kepaløk
  • 1 stk rød paprika
  • 500 g strimlet oksekjøtt
  • 300 g bambusskudd
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk rød chili
  • 3 ss soya
  • 0.5 stk brokkoli
  • 200 g små champignon
  • 2 dl østerssaus
  • 3 dl kyllingkraft
  • 4 dl rødvin
  • 300 g ris
  • salt
  • olje til steking

Kinagryte med bambusskudd

Slik gjør du:

  • Fres hvitløk og kjøtt i en kjele med olje. Del kepaløken i to, kutt i skiver, fres i panne og ha den i kjelen.
  • Fres bambusskudd i en egen panne og tilsett i kjelen. Ha i chili, østerssaus og kyllingkraft. Kok opp.
  • Tilsett vin og soyasaus og la det koke til kjøttet blir mørt. Stek champignon og grovkuttet paprika kjapt i en stekepanne, tilsett sammen med brokkolibuketter og kok i fem minutter. Smak til med salt og ønsket mengde svart pepper.
  • Anrettes med vårløk og serveres med kokt ris.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk