Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Personalmat

Kinagryte med bambusskudd

– Denne har jeg laget i mange år på alle restaurantene jeg har drevet
Slik lager du kinagryte med bambusskudd

Slik lager du kinagryte med bambusskudd

-
+

Kinagryte

  • 2 stk kepaløk
  • 1 stk rød paprika
  • 500 g strimlet oksekjøtt
  • 300 g bambusskudd
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk rød chili
  • 3 ss soya
  • 0.5 stk brokkoli
  • 200 g små champignon
  • 2 dl østerssaus
  • 3 dl kyllingkraft
  • 4 dl rødvin
  • 300 g ris
  • salt
  • olje til steking

Kinagryte med bambusskudd

Slik gjør du:

  • Fres hvitløk og kjøtt i en kjele med olje. Del kepaløken i to, kutt i skiver, fres i panne og ha den i kjelen.
  • Fres bambusskudd i en egen panne og tilsett i kjelen. Ha i chili, østerssaus og kyllingkraft. Kok opp.
  • Tilsett vin og soyasaus og la det koke til kjøttet blir mørt. Stek champignon og grovkuttet paprika kjapt i en stekepanne, tilsett sammen med brokkolibuketter og kok i fem minutter. Smak til med salt og ønsket mengde svart pepper.
  • Anrettes med vårløk og serveres med kokt ris.