Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Personalmat

Korv Stroganov

– Denne er både lett, rask og rimelig å lage

Slik lager du Korv Stroganov

-
+

Korv Stroganov

  • 450 g falukorv
  • 2 stk kepaløk
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hakket tomat
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss dijon-sennep
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ss maisenna
  • salt og pepper
  • 1 neve grovhakket dill
  • 2 dl fløte
  • 3 dl melk
  • 300 g ris
  • knekkebrød
  • ost
  • 1 bit agurk

Slik gjør du:

  • Del pølsene på langs og ta av skinnet, og skjær dem i ½ centimeter tykke skiver.
  • Kutt løken i to og skjær den i tynne skiver. Stek den deretter gyllen i panne med olje og smør. Ha den i en kjele. Gjenta samme prosess med pølsene.
  • Tilsett hakket tomat, sennep, laurbærblad, ketchup og dill. La det småkoke i 15 minutter. Tilsett deretter fløte og melk. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Jevn til slutt med én spiseskje maisenna utspedd med én spiseskje vann.
  • Serveres med knekkebrød med ost og agurk, kokt ris eller kokte poteter.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk