Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Personalmat

Sjømannsbiff

Ny matspalte: Björn Svenssons beste oppskrifter på personalmat
Oppskrift på sjømannsbiff

Oppskrift på sjømannsbiff

-
+

Sjømannsbiff

  • 700 g mørbrad i skiver
  • 2 stk kepaløk
  • 800 g matpotet
  • 4 dl oksekraft
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 klype malt allehånde
  • 33 cl mørk øl
  • salte, små agurker
  • hakket persille
  • knekkebrød
  • ost
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en ildfast form. Del og kutt løken i ½ centimeter tykke skiver. Del kjøttet i skiver i samme tykkelse. Skrell og kutt poteter i tykke skiver, vend dem deretter i mel.
  • Stek løken hardt i en panne med olje og smør. Tilsett salt og pepper. Gjenta samme prosess med kjøttet og potetene.
  • Legg lagvis i formen, og start med potetene, deretter kjøttet og så løken.
  • Kok opp oksebuljong med øl, soyasaus og laurbærblad, og hell over formen.
  • Stekes i ovnen. Sjekk etter én time om potetene er møre.
  • Serveres toppet med raust med hakket persille, agurk og knekkebrød med ost og karse.