Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Personalmat

Sjømannsbiff

Ny matspalte: Björn Svenssons beste oppskrifter på personalmat

Oppskrift på sjømannsbiff

-
+

Sjømannsbiff

  • 700 g mørbrad i skiver
  • 2 stk kepaløk
  • 800 g matpotet
  • 4 dl oksekraft
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 klype malt allehånde
  • 33 cl mørk øl
  • salte, små agurker
  • hakket persille
  • knekkebrød
  • ost
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en ildfast form. Del og kutt løken i ½ centimeter tykke skiver. Del kjøttet i skiver i samme tykkelse. Skrell og kutt poteter i tykke skiver, vend dem deretter i mel.
  • Stek løken hardt i en panne med olje og smør. Tilsett salt og pepper. Gjenta samme prosess med kjøttet og potetene.
  • Legg lagvis i formen, og start med potetene, deretter kjøttet og så løken.
  • Kok opp oksebuljong med øl, soyasaus og laurbærblad, og hell over formen.
  • Stekes i ovnen. Sjekk etter én time om potetene er møre.
  • Serveres toppet med raust med hakket persille, agurk og knekkebrød med ost og karse.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner