Sennepssaus
- 2 ss dijonsennep
- 0.5 dl nøytral olje
- 1 ss sukkerlake
- 1 ss finhakket dill
- 0.5 sitron (saften)
- salt og pepper
Fyll 1
- 200 g leverpostei
- 2 bokser tunfisk i vann
- 100 g cocktailbær
- 1.5 dl majones
- 1.5 dl crème fraîche
- 1.5 dl sennepssaus
- 1 stk sitron (saften)
- salt og pepper
- 3 ss finhakket dill
Fyll 2
- 300 g røkelaks i terninger
- 200 g skrellede reker
- 2 dl majones
- 2 dl crème fraîche
- 1 boks philadelphiaost
- 1 stk finkuttet rødløk
- salt og pepper
- 2 ss finkuttet dill
Topping og montering:
- 12 stk landgangsbrød (hvitt brød)
- 100 g temperert smør
- 200 g skrellede reker
- 300 g skivet røkelaks
- 1 stk sitron
- 2 ss sprø salat (hjertesalat)
- 6 stk kokte egg
- 200 g cherrytomater
- 0.5 stk agurk
- 100 g ost
- 4 kvister dill
- 1 dl majones
Sennepsaus:
- Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Fyll 1:
- Sil av tunfisken, bland sammen med leverpostei, majones, crème fraîche og sennepsausen. Bland inn grovhakkede cocktailbær. Smak til med sitronjuice, finhakket dill, salt og pepper.
Fyll 2:
- Bland majones, crème fraîche og philadelphiaost, tilsett røkelaks og grovkuttede reker. Ha i rødløk og dill. Smak til med salt og pepper.
Topping og montering:
- Ha godt med smør på skivene og legg tre skiver ved siden av hverandre på ett fat med bakepapir under. Legg godt på med fyll 2 på skivene.
- Legg så tre nye skiver oppå og gjenta med fyll 1. Gjør det samme én gang til, slik at det blir fire lag.
- La kaken helst stå slikt ett døgn i kjøleskap.
- Skiv osten og rulle den, kutt agurken i skiver, del tomatene i to, grovkutt salaten, del kokte egg i båter og kutt sitronen i båter.
- Smør på litt majones på sidene av kaken, da fester salaten seg bedre. Fordel de andre ingrediensene jevnt over toppen, avslutt med noen kvister dill.