Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Personalmat

Smörgåstårta

– Det er ingen regler

Slik lager du smörgåstårta

-
+

Sennepssaus

  • 2 ss dijonsennep
  • 0.5 dl nøytral olje
  • 1 ss sukkerlake
  • 1 ss finhakket dill
  • 0.5 sitron (saften)
  • salt og pepper

Fyll 1

  • 200 g leverpostei
  • 2 bokser tunfisk i vann
  • 100 g cocktailbær
  • 1.5 dl majones
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1.5 dl sennepssaus
  • 1 stk sitron (saften)
  • salt og pepper
  • 3 ss finhakket dill

Fyll 2

  • 300 g røkelaks i terninger
  • 200 g skrellede reker
  • 2 dl majones
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 boks philadelphiaost
  • 1 stk finkuttet rødløk
  • salt og pepper
  • 2 ss finkuttet dill

Topping og montering:

  • 12 stk landgangsbrød (hvitt brød)
  • 100 g temperert smør
  • 200 g skrellede reker
  • 300 g skivet røkelaks
  • 1 stk sitron
  • 2 ss sprø salat (hjertesalat)
  • 6 stk kokte egg
  • 200 g cherrytomater
  • 0.5 stk agurk
  • 100 g ost
  • 4 kvister dill
  • 1 dl majones

Sennepsaus:

  • Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Fyll 1:

  • Sil av tunfisken, bland sammen med leverpostei, majones, crème fraîche og sennepsausen. Bland inn grovhakkede cocktailbær. Smak til med sitronjuice, finhakket dill, salt og pepper.

Fyll 2:

  • Bland majones, crème fraîche og philadelphiaost, tilsett røkelaks og grovkuttede reker. Ha i rødløk og dill. Smak til med salt og pepper.

Topping og montering:

  • Ha godt med smør på skivene og legg tre skiver ved siden av hverandre på ett fat med bakepapir under. Legg godt på med fyll 2 på skivene.
  • Legg så tre nye skiver oppå og gjenta med fyll 1. Gjør det samme én gang til, slik at det blir fire lag.
  • La kaken helst stå slikt ett døgn i kjøleskap.
  • Skiv osten og rulle den, kutt agurken i skiver, del tomatene i to, grovkutt salaten, del kokte egg i båter og kutt sitronen i båter.
  • Smør på litt majones på sidene av kaken, da fester salaten seg bedre. Fordel de andre ingrediensene jevnt over toppen, avslutt med noen kvister dill.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner