Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Personalmat

Smörgåstårta

– Det er ingen regler
Slik lager du smörgåstårta

Slik lager du smörgåstårta

-
+

Sennepssaus

  • 2 ss dijonsennep
  • 0.5 dl nøytral olje
  • 1 ss sukkerlake
  • 1 ss finhakket dill
  • 0.5 sitron (saften)
  • salt og pepper

Fyll 1

  • 200 g leverpostei
  • 2 bokser tunfisk i vann
  • 100 g cocktailbær
  • 1.5 dl majones
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1.5 dl sennepssaus
  • 1 stk sitron (saften)
  • salt og pepper
  • 3 ss finhakket dill

Fyll 2

  • 300 g røkelaks i terninger
  • 200 g skrellede reker
  • 2 dl majones
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 boks philadelphiaost
  • 1 stk finkuttet rødløk
  • salt og pepper
  • 2 ss finkuttet dill

Topping og montering:

  • 12 stk landgangsbrød (hvitt brød)
  • 100 g temperert smør
  • 200 g skrellede reker
  • 300 g skivet røkelaks
  • 1 stk sitron
  • 2 ss sprø salat (hjertesalat)
  • 6 stk kokte egg
  • 200 g cherrytomater
  • 0.5 stk agurk
  • 100 g ost
  • 4 kvister dill
  • 1 dl majones

Sennepsaus:

  • Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Fyll 1:

  • Sil av tunfisken, bland sammen med leverpostei, majones, crème fraîche og sennepsausen. Bland inn grovhakkede cocktailbær. Smak til med sitronjuice, finhakket dill, salt og pepper.

Fyll 2:

  • Bland majones, crème fraîche og philadelphiaost, tilsett røkelaks og grovkuttede reker. Ha i rødløk og dill. Smak til med salt og pepper.

Topping og montering:

  • Ha godt med smør på skivene og legg tre skiver ved siden av hverandre på ett fat med bakepapir under. Legg godt på med fyll 2 på skivene.
  • Legg så tre nye skiver oppå og gjenta med fyll 1. Gjør det samme én gang til, slik at det blir fire lag.
  • La kaken helst stå slikt ett døgn i kjøleskap.
  • Skiv osten og rulle den, kutt agurken i skiver, del tomatene i to, grovkutt salaten, del kokte egg i båter og kutt sitronen i båter.
  • Smør på litt majones på sidene av kaken, da fester salaten seg bedre. Fordel de andre ingrediensene jevnt over toppen, avslutt med noen kvister dill.