Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Personalmat

Stekt flesk med raggmunker og tyttebær

Denne retten har litt av alt
Slik lager du stekt flesk med raggmunker og tyttebær

Slik lager du stekt flesk med raggmunker og tyttebær

-
+

Stekt flesk med raggmunker og tyttebær

  • 600 g sideflesk
  • 800 g matpotet
  • 3 stk egg
  • 0.25 revet muskatnøtt
  • salt og pepper
  • 100 g tyttebær
  • 20 g sukker
  • matolje
  • 50 g smør
  • 2 ss potetmel
  • 200 g rødkål
  • 2 stk gulrøtter
  • 0.5 sitron
  • 1 stk eple
  • 2 ss rapsolje

Slik gjør du:

  • Skjær flesk i skiver, del i to og stek dem godt i pannen med litt olje på begge sider.
  • Skrell potetene og rasp dem på en grov rasp. Klem ut vesken med hendene og tilsett egg. Smak til med salt, pepper og muskat. Bland inn potetmel. La røren hvile i 20 minutter.
  • Form passe store baller i hendene, og trykk ut. Stek dem i olje på begge sider til de får en fin farge, avslutt med litt smør. Legg dem på et brett med bakepapir og stek i ovn på 180 grader i 15 minutter.
  • Rør tyttebær sammen med sukker. Skjær kål i tynne strimlede skiver, rasp gulrøtter og epler, og bland det sammen. Smak til med sitronjuice, salt, pepper og rapsolje.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner