Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Personalmat

Vegetartaco

Taco på lørdag?

Slik lager du vegetartaco

-
+

Chilisalsa

  • 2 stk chili
  • 1 stk kepaløk
  • 1 stk gulrot
  • 6 stk cherrytomater
  • 2 fedd hvitløk
  • litt cayennepepper
  • litt malt spisskummin
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks hakket tomater
  • salt og pepper
  • 2 ss olje
  • 1 ss honning

Agurksalat

  • 1 stk agurk
  • 0.3 potte koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 0.5 lime
  • salt

Lefse

  • 390 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 70 g olivenolje
  • 2 dl vann

Råkostsalat

  • 1 pose reddik
  • 8 stk minigulrøtter
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 gode kvister estragon
  • 2 ss rapsolje
  • salt og pepper

Bakt paprika

  • 2 stk rød paprika
  • 2 ss rapsolje
  • salt

Salat med ostesaus

  • 0.5 romanosalat
  • 60 g smør
  • 25 g mel
  • 3 dl melk
  • 130 g gul ost
  • 6 g salt

Selleri

  • 1 stk purreløk
  • 300 g selleri
  • 1 stk sitron
  • 2 ss rapsolje
  • 0.5 ss soyasaus
  • 0.5 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 0.5 ss malt korianderfrø

Server gjerne tacomåltidet med noen båter lime.

Chilisalsa:

  • Finkutt chili, løk, gulrøtter og hvitløk, del tomatene i biter. Fres alt sammen i en kjele med litt olje.
  • Ha i spisskum, cayennepepper og honning. Tilsett en boks tomater og la småkoke i cirka 45 minutter. Ha så i bønner og la koke i ytterligere 20 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Agurksalat:

  • Del agurken i små terninger og finkutt korianderen. Smak til med salt, lime og olje.

Lefse:

  • Bland alle ingrediensene til en ganske hard deig. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 minutter.
  • Del opp i emner på 40 gram og kjevle dem tynt ut. Stekes i en tør stekepanne på begge sider.

Råkostsalat:

  • Del reddiker og gulrøtter i passe biter. Finhakk estragon og bland sammen eddik, olje, salt og pepper. Vend inn i grønnsakene.

Bakt paprika:

  • Del paprikaen i to, ta ut innmaten, ha på olje, salt. Bak på 200 grader med grillfunksjon høyt oppe til skallet blir svart.
  • Legg dem i iskald vann og skrell dem. Smak til med salt før servering.

Salat med ostesaus:

  • Smelt smøret i en kjele, ha i mel og bland sammen, spe i melken litt og litt, kok ut under omrøring.
  • Tilsett ost i biter og salt. Bland sammen til osten har smeltet.
  • Del salaten i blader, vask den og hell så over ostesausen.

Selleri:

  • Skrell og del sellerien i to, gni inn med olje, salt og pepper. Rens purren og bak sammen med sellerien i ovn på 200 grader i 35–40 minutter, til de er møre. Avkjøl litt.
  • Kutt selleri og purre i små biter og bland sammen med soya, skall og juice fra én sitron, revet hvitløk, korianderfrø, salt og pepper.
  • Varmes i ovn før servering.
Taco på lørdag?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk