Chilisalsa
- 2 stk chili
- 1 stk kepaløk
- 1 stk gulrot
- 6 stk cherrytomater
- 2 fedd hvitløk
- litt cayennepepper
- litt malt spisskummin
- 1 boks kidneybønner
- 1 boks hakket tomater
- salt og pepper
- 2 ss olje
- 1 ss honning
Agurksalat
- 1 stk agurk
- 0.3 potte koriander
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 lime
- salt
Lefse
- 390 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 70 g olivenolje
- 2 dl vann
Råkostsalat
- 1 pose reddik
- 8 stk minigulrøtter
- 2 ss rødvinseddik
- 2 gode kvister estragon
- 2 ss rapsolje
- salt og pepper
Bakt paprika
- 2 stk rød paprika
- 2 ss rapsolje
- salt
Salat med ostesaus
- 0.5 romanosalat
- 60 g smør
- 25 g mel
- 3 dl melk
- 130 g gul ost
- 6 g salt
Selleri
- 1 stk purreløk
- 300 g selleri
- 1 stk sitron
- 2 ss rapsolje
- 0.5 ss soyasaus
- 0.5 fedd hvitløk
- salt og pepper
- 0.5 ss malt korianderfrø
Server gjerne tacomåltidet med noen båter lime.
Chilisalsa:
- Finkutt chili, løk, gulrøtter og hvitløk, del tomatene i biter. Fres alt sammen i en kjele med litt olje.
- Ha i spisskum, cayennepepper og honning. Tilsett en boks tomater og la småkoke i cirka 45 minutter. Ha så i bønner og la koke i ytterligere 20 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Agurksalat:
- Del agurken i små terninger og finkutt korianderen. Smak til med salt, lime og olje.
Lefse:
- Bland alle ingrediensene til en ganske hard deig. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 minutter.
- Del opp i emner på 40 gram og kjevle dem tynt ut. Stekes i en tør stekepanne på begge sider.
Råkostsalat:
- Del reddiker og gulrøtter i passe biter. Finhakk estragon og bland sammen eddik, olje, salt og pepper. Vend inn i grønnsakene.
Bakt paprika:
- Del paprikaen i to, ta ut innmaten, ha på olje, salt. Bak på 200 grader med grillfunksjon høyt oppe til skallet blir svart.
- Legg dem i iskald vann og skrell dem. Smak til med salt før servering.
Salat med ostesaus:
- Smelt smøret i en kjele, ha i mel og bland sammen, spe i melken litt og litt, kok ut under omrøring.
- Tilsett ost i biter og salt. Bland sammen til osten har smeltet.
- Del salaten i blader, vask den og hell så over ostesausen.
Selleri:
- Skrell og del sellerien i to, gni inn med olje, salt og pepper. Rens purren og bak sammen med sellerien i ovn på 200 grader i 35–40 minutter, til de er møre. Avkjøl litt.
- Kutt selleri og purre i små biter og bland sammen med soya, skall og juice fra én sitron, revet hvitløk, korianderfrø, salt og pepper.
- Varmes i ovn før servering.