Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Personalmat

Vegetartaco

Taco på lørdag?
Slik lager du vegetartaco

Slik lager du vegetartaco

-
+

Chilisalsa

  • 2 stk chili
  • 1 stk kepaløk
  • 1 stk gulrot
  • 6 stk cherrytomater
  • 2 fedd hvitløk
  • litt cayennepepper
  • litt malt spisskummin
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks hakket tomater
  • salt og pepper
  • 2 ss olje
  • 1 ss honning

Agurksalat

  • 1 stk agurk
  • 0.3 potte koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 0.5 lime
  • salt

Lefse

  • 390 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 70 g olivenolje
  • 2 dl vann

Råkostsalat

  • 1 pose reddik
  • 8 stk minigulrøtter
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 gode kvister estragon
  • 2 ss rapsolje
  • salt og pepper

Bakt paprika

  • 2 stk rød paprika
  • 2 ss rapsolje
  • salt

Salat med ostesaus

  • 0.5 romanosalat
  • 60 g smør
  • 25 g mel
  • 3 dl melk
  • 130 g gul ost
  • 6 g salt

Selleri

  • 1 stk purreløk
  • 300 g selleri
  • 1 stk sitron
  • 2 ss rapsolje
  • 0.5 ss soyasaus
  • 0.5 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 0.5 ss malt korianderfrø

Server gjerne tacomåltidet med noen båter lime.

Chilisalsa:

  • Finkutt chili, løk, gulrøtter og hvitløk, del tomatene i biter. Fres alt sammen i en kjele med litt olje.
  • Ha i spisskum, cayennepepper og honning. Tilsett en boks tomater og la småkoke i cirka 45 minutter. Ha så i bønner og la koke i ytterligere 20 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Agurksalat:

  • Del agurken i små terninger og finkutt korianderen. Smak til med salt, lime og olje.

Lefse:

  • Bland alle ingrediensene til en ganske hard deig. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 minutter.
  • Del opp i emner på 40 gram og kjevle dem tynt ut. Stekes i en tør stekepanne på begge sider.

Råkostsalat:

  • Del reddiker og gulrøtter i passe biter. Finhakk estragon og bland sammen eddik, olje, salt og pepper. Vend inn i grønnsakene.

Bakt paprika:

  • Del paprikaen i to, ta ut innmaten, ha på olje, salt. Bak på 200 grader med grillfunksjon høyt oppe til skallet blir svart.
  • Legg dem i iskald vann og skrell dem. Smak til med salt før servering.

Salat med ostesaus:

  • Smelt smøret i en kjele, ha i mel og bland sammen, spe i melken litt og litt, kok ut under omrøring.
  • Tilsett ost i biter og salt. Bland sammen til osten har smeltet.
  • Del salaten i blader, vask den og hell så over ostesausen.

Selleri:

  • Skrell og del sellerien i to, gni inn med olje, salt og pepper. Rens purren og bak sammen med sellerien i ovn på 200 grader i 35–40 minutter, til de er møre. Avkjøl litt.
  • Kutt selleri og purre i små biter og bland sammen med soya, skall og juice fra én sitron, revet hvitløk, korianderfrø, salt og pepper.
  • Varmes i ovn før servering.
Taco på lørdag?