Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Pizza med enebær og spekeskinke

– Nå når det er fotball-VM, så er jo det viktigere enn mat

Oppskrift på pizza med enebær og spekeskinke

-
+

Pizza med enebær og spekeskinke

  • 2 ferdige og ferske pizzabunner
  • 1 kvart sellerirot eller nykål
  • 200 g god spekemat
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g revet fast ost (gjerne Fjelldronning)
  • 4 stk knuste og finkuttet enebær
  • 0.5 sitron
  • salt
  • rapsolje
  • Slik gjør du

  • Stek pizzabunnen på 200 grader i fire minutter til den begynner å bli gyllen. Ta den ut av ovnen og snu så den gylne siden ned.
  • Skrell og kutt sellerirot tynt på mandolin, rivjern, med ostehøvel eller kniv og mariner i ti til 20 minutter med olje, salt og litt sitronjuice.
  • Fordel ostene på pizzabunnene og stek i fem minutter til på 250 grader.
  • Ta ut pizzaene og legg på rist. Fordel skinken og sellerien på og dryss over knust og finkuttede enebær.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk