Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Pizza med enebær og spekeskinke

– Nå når det er fotball-VM, så er jo det viktigere enn mat
Oppskrift på pizza med enebær og spekeskinke

Oppskrift på pizza med enebær og spekeskinke

-
+

Pizza med enebær og spekeskinke

  • 2 ferdige og ferske pizzabunner
  • 1 kvart sellerirot eller nykål
  • 200 g god spekemat
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g revet fast ost (gjerne Fjelldronning)
  • 4 stk knuste og finkuttet enebær
  • 0.5 sitron
  • salt
  • rapsolje
  • Slik gjør du

  • Stek pizzabunnen på 200 grader i fire minutter til den begynner å bli gyllen. Ta den ut av ovnen og snu så den gylne siden ned.
  • Skrell og kutt sellerirot tynt på mandolin, rivjern, med ostehøvel eller kniv og mariner i ti til 20 minutter med olje, salt og litt sitronjuice.
  • Fordel ostene på pizzabunnene og stek i fem minutter til på 250 grader.
  • Ta ut pizzaene og legg på rist. Fordel skinken og sellerien på og dryss over knust og finkuttede enebær.