Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Plomme

Plommesalat med mozarella og mynte

Høstfest fra egen hage
Oppskrift på plommesalat med mozzarella og mynte

Oppskrift på plommesalat med mozzarella og mynte

-
+

Hjemmelaget mozzarella

  • 4.00 l homogenisert melk
  • 2.00 ts sitronsyre
  • 0.50 ts osteløpe

Saltlake

  • 4.00 ss salt per halvliter vann

Salat til én porsjon

  • 4.00 stk faste plommer
  • 1.00 stk mozzarella
  • noen friske mynteblader
  • salt, pepper
  • god olivenolje

Denne varianten er med hjemmelaget mozzarella, olivenolje og mynte. Den kan være noe krevende å lage, men det er samtidig morsomt og helt klart verdt strevet!

Slik gjør du:

Ha melken i en stor kjele sammen med sitronsyre. Varm dette langsomt opp til 32 grader. Tilsett så osteløpen.

Fortsett å varme opp til 40 grader. I denne prosessen vil osten skilles ut fra mysen. Mysen ser ut som grønnaktig vann.

Sil blandingen når temperaturen har nådd 40 grader. Klem på osten som ligger igjen i silen, så du får ut så mye myse som mulig.

Deretter skal osten knas. Konsistensen skal være elastisk og litt seig. Blir den for tørr, kan du dyppe den i myse som holder 70 grader og kna på nytt. Oppbevares kaldt i saltlake i maks tre dager.

Salaten:

Riv mozzarella i biter med fingrene. Del plommene i to og fjern steinen. Ha i en porsjonsskål sammen med biter av mozzarella og mynte. Dryss over litt salt, pepper og noen dråper olivenolje.