Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

popkorn

Ristet bygg/«Popkorn»

Slik lager du norsk «popkorn»
Ristet bygg av Jon Fredrik Skauge

Ristet bygg av Jon Fredrik Skauge

-
+

Ristet bygg/«Popkorn»

  • Hel bygg
  • Smør
  • Salt

– Som guttunge var en av høydepunktene om høsten, da bygget ble tresket. Da stimlet vi sammen ved kornmottaket og fikk oss en pose med ferske helkorn av bygg. Da var det å ta det med hjem, og strø det opp i varm stekepanne sammen med litt smør og salt, forteller Jon Fredrik Skauge. 

– Den varme pannen, sammen med fettet og saltet gjør at dette smaker som den urnorske versjonen av popkorn. Jeg tror faktisk det var det første jeg stekte i panne. Nå er det ingen barn som spør om å få helkorn til å lage seg godteri av. Til gjengjeld henter Credo byggkorn på Fannremsgården og bruker sammen med utsøkte retter.