Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

popkorn

Ristet bygg/«Popkorn»

Slik lager du norsk «popkorn»

Ristet bygg av Jon Fredrik Skauge

-
+

Ristet bygg/«Popkorn»

  • Hel bygg
  • Smør
  • Salt

– Som guttunge var en av høydepunktene om høsten, da bygget ble tresket. Da stimlet vi sammen ved kornmottaket og fikk oss en pose med ferske helkorn av bygg. Da var det å ta det med hjem, og strø det opp i varm stekepanne sammen med litt smør og salt, forteller Jon Fredrik Skauge. 

– Den varme pannen, sammen med fettet og saltet gjør at dette smaker som den urnorske versjonen av popkorn. Jeg tror faktisk det var det første jeg stekte i panne. Nå er det ingen barn som spør om å få helkorn til å lage seg godteri av. Til gjengjeld henter Credo byggkorn på Fannremsgården og bruker sammen med utsøkte retter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner