Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Potetsalat med erter

Hun står bak Norges mest leste veganske matblogg

Slik lager du potetsalat med erter

-
+

Potetsalat med erter

  • 800 g poteter
  • 2 ss vanlig rapsolje til steking
  • salt og pepper
  • 4 dl frosne erter
  • 1 liten bunt koriander
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 dl kaldpresset rapsolje
  • 1 stk sitron

Slik gjør du:

  • Skrubb og eventuelt skrell potetene. Skjær dem litt store terninger. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stor panne og råstek potetene til de er møre. Vend dem underveis slik at de ikke brenner seg. Krydre med salt og pepper.
  • Gjør klar ertene mens potetene steker. Kok opp vann i en mellomstor gryte. Ha i ertene og kok dem i 1–2 minutter. Sil av vannet. Ha dem i en bolle. Grovhakk koriander og finhakk hvitløk, ha det i. Riv i sitronskallet og press i saften. Mos litt sammen med en gaffel og smak til med salt og pepper. Bland inn de stekte potetene og anrett retten på tallerkener. Topp gjerne med litt ekstra koriander.
  • Retten smaker aller best rykende varm, men kan også serveres avkjølt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk