Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Potetsalat med erter

Hun står bak Norges mest leste veganske matblogg
Slik lager du potetsalat med erter

Slik lager du potetsalat med erter

-
+

Potetsalat med erter

  • 800 g poteter
  • 2 ss vanlig rapsolje til steking
  • salt og pepper
  • 4 dl frosne erter
  • 1 liten bunt koriander
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 dl kaldpresset rapsolje
  • 1 stk sitron

Slik gjør du:

  • Skrubb og eventuelt skrell potetene. Skjær dem litt store terninger. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stor panne og råstek potetene til de er møre. Vend dem underveis slik at de ikke brenner seg. Krydre med salt og pepper.
  • Gjør klar ertene mens potetene steker. Kok opp vann i en mellomstor gryte. Ha i ertene og kok dem i 1–2 minutter. Sil av vannet. Ha dem i en bolle. Grovhakk koriander og finhakk hvitløk, ha det i. Riv i sitronskallet og press i saften. Mos litt sammen med en gaffel og smak til med salt og pepper. Bland inn de stekte potetene og anrett retten på tallerkener. Topp gjerne med litt ekstra koriander.
  • Retten smaker aller best rykende varm, men kan også serveres avkjølt.