Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Quiche med strutseving

– Strutseving er en eksklusiv greie

Oppskrift på quiche med strutseving

-
+

Quiche med strutseving

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann

Fyll

  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 6 stk egg
  • salt og pepper
  • 1 pakke terninger av skinke
  • terninger av hvitost
  • biter av paprika (kan sløyfes)
  • 300 g skudd av strutseving (trenger ikke forkokes)

Deig:

  • Knas sammen og kjevles ut i springform. Lag høye kanter, legg i bakepapir og fyll helt opp til deigkanten med tørkede erter. Stek på 200 grader i 30 minutter.
  • Ta ut paiskallet og fjern ertene når det er kaldt.

Fyll:

  • Visp sammen og lag eggeblanding av melk fløte og egg.
  • Legg skinke, osteterninger og eventuelt paprika i paiskallet. Legg strutsevingen øverst og fyll i eggeblandingen, så man ser strutsevingen på toppen.
  • Stek på 150 grader i 30 minutter. Skru ned varmen til 130 og la stå til paien har satt seg og fyllet ikke skvalper.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner