Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Quiche med strutseving

– Strutseving er en eksklusiv greie
Oppskrift på quiche med strutseving

Oppskrift på quiche med strutseving

-
+

Quiche med strutseving

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann

Fyll

  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 6 stk egg
  • salt og pepper
  • 1 pakke terninger av skinke
  • terninger av hvitost
  • biter av paprika (kan sløyfes)
  • 300 g skudd av strutseving (trenger ikke forkokes)

Deig:

  • Knas sammen og kjevles ut i springform. Lag høye kanter, legg i bakepapir og fyll helt opp til deigkanten med tørkede erter. Stek på 200 grader i 30 minutter.
  • Ta ut paiskallet og fjern ertene når det er kaldt.

Fyll:

  • Visp sammen og lag eggeblanding av melk fløte og egg.
  • Legg skinke, osteterninger og eventuelt paprika i paiskallet. Legg strutsevingen øverst og fyll i eggeblandingen, så man ser strutsevingen på toppen.
  • Stek på 150 grader i 30 minutter. Skru ned varmen til 130 og la stå til paien har satt seg og fyllet ikke skvalper.