Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Quiche med strutseving

– Strutseving er en eksklusiv greie

Oppskrift på quiche med strutseving

-
+

Quiche med strutseving

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann

Fyll

  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 6 stk egg
  • salt og pepper
  • 1 pakke terninger av skinke
  • terninger av hvitost
  • biter av paprika (kan sløyfes)
  • 300 g skudd av strutseving (trenger ikke forkokes)

Deig:

  • Knas sammen og kjevles ut i springform. Lag høye kanter, legg i bakepapir og fyll helt opp til deigkanten med tørkede erter. Stek på 200 grader i 30 minutter.
  • Ta ut paiskallet og fjern ertene når det er kaldt.

Fyll:

  • Visp sammen og lag eggeblanding av melk fløte og egg.
  • Legg skinke, osteterninger og eventuelt paprika i paiskallet. Legg strutsevingen øverst og fyll i eggeblandingen, så man ser strutsevingen på toppen.
  • Stek på 150 grader i 30 minutter. Skru ned varmen til 130 og la stå til paien har satt seg og fyllet ikke skvalper.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk