Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Restemat

Pølsebrød

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes
Slik lager du pølsebrød

Slik lager du pølsebrød

-
+

Pølsebrød

  • 9.5 dl siktet hvetemel
  • 1 dl sammalt rug
  • 0.25 pk. fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 4 dl melk
  • 3 ss smør

1 porsjon gir 10 brød.

Pølsebrød:

  • Bland alle ingredienser unntatt smør på lav hastighet i kjøkkenmaskin i cirka fem minutter.
  • Tilsett smøret og elt til det har blandet seg med deigen. Øk hastigheten og elt til deigen slipper bollen. Hev deigen i romtemperatur i én til to timer, til dobbel størrelse.
  • Del opp i ti emner, form til boller og etterhev i 15 minutter under et håndkle.
  • Form til pølsebrød, trykk dem litt flate og la dem heve til det dobbelte. Stek i åtte–ti minutter på 225 grader. For ekstra saftige brød, legg en ildfast form med vann i bunnen av ovnen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner