Hvit ragù
- 1 ss smør
- 1 stk liten løk
- 1 stk gulrot
- 100 g sellerirot eller 1 selleristang
- 1 håndfull tørket sopp (eller 150 g fersk)
- 1 dl hvitvin
- 3 dl kjøtt- eller kyllingkraft (evt. buljongterning løst i vann)
- storfekjøtt
- 1 dl fløte
- salt og pepper
- revet parmesan
- 500 g pasta (penne, rigatoni eller lignende)
Slik gjør du
- Legg sopp i bløt hvis du bruker tørket sopp.
- Finhakk løken og surr den på lav varme til den er myk og blank og sødmefull. Imens skreller og hakker du gulrot og selleri, og legger dem så i pannen med løken. Surr i noen minutter.
- Skjær soppen i biter og ha den i pannen. Skru opp varmen så væsken fordamper hvis du bruker fersk sopp. Hell i vinen og la den koke opp og litt inn.
- Ha i kraft, og kok opp før du har i fløten. La det hele koke inn til sausen tykner litt mens du koker pasta.
- Smak til med salt, pepper og server med revet parmesan.