Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restskatter

Hvit ragù

Spis biff uten å bli blakk

-
+

Hvit ragù

  • 1 ss smør
  • 1 stk liten løk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g sellerirot eller 1 selleristang
  • 1 håndfull tørket sopp (eller 150 g fersk)
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kjøtt- eller kyllingkraft (evt. buljongterning løst i vann)
  • storfekjøtt
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
  • revet parmesan
  • 500 g pasta (penne, rigatoni eller lignende)

Slik gjør du

  • Legg sopp i bløt hvis du bruker tørket sopp.
  • Finhakk løken og surr den på lav varme til den er myk og blank og sødmefull. Imens skreller og hakker du gulrot og selleri, og legger dem så i pannen med løken. Surr i noen minutter.
  • Skjær soppen i biter og ha den i pannen. Skru opp varmen så væsken fordamper hvis du bruker fersk sopp. Hell i vinen og la den koke opp og litt inn.
  • Ha i kraft, og kok opp før du har i fløten. La det hele koke inn til sausen tykner litt mens du koker pasta.
  • Smak til med salt, pepper og server med revet parmesan.