Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Risotto med scampi og brun geitost

Bløtkake, taco, risotto og milkshake – med brunost
Slik lager du risotto med scampi og brun geitost

Slik lager du risotto med scampi og brun geitost

-
+

Risotto med scampi og brun geitost

  • 5 dl risottoris
  • 1 stk stor løk
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss smør
  • 3 dl hvitvin
  • 11 dl varm buljong
  • 200 g erter (frosne)
  • 100 g fersk spinat
  • 1 stk sitron, skall og kraft
  • 4 ss smør
  • 50 g brun geitost
  • salt og grovmalt pepper
  • 400 g scampi
  • 2 ss olje
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss raspet brun geitost
  • brun geitost til topping
  • 50 g ferskost

Slik gjør du:

  • Varm opp to ss olje og to ss smør i en stor tykkbunnet panne på litt over middels varme. Ha i finhakket løk og la den bli blank, ikke brun. Rør inn risen, til den nesten blir gjennomsiktig.
  • Hell i hvitvinen og rør til den er absorbert. Hell i cirka én dl av den varme buljongen og rør til den er absorbert. Gjenta til buljongen er brukt opp, eller til du synes den er nok tyktflytende, og at risen er al dente (med litt kjerne i midten). Det tar cirka 20 minutter, alt etter hva slags ris man bruker. Les på pakken angående koketid og væskemengde, og juster etter det. Mens risen koker, rasp skallet av sitronen og rasp opp 50 gram geitost.
  • Når risottoen har tatt opp den siste buljongen og er bløt og kremet, røres erter og spinat inn. La risottoen koke et par minutter og ta den av varmen.
  • Rør inn geitost, ferskost, smør og sitronskall. Smak til med sitronsaft, salt og grovmalt pepper.
  • Stek scampi hurtig i litt olje. Ta den av varmen og strø på salt og raspet brun geitost. Siden scampien er varm, vil geitosten smelte.
  • Server risottoen helt nylaget, med scampi og ekstra geitost på toppen.