Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Rotgrønnsakssuppe med hasselnøtter

Hun står bak Norges mest leste veganske matblogg

Slik lager du rotgrønnsakssuppe med hasselnøtter

-
+

Rotgrønnsakssuppe med hasselnøtter

  • 1 liten gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 700 g rotgrønnsaker
  • 100 g grønnkål
  • 100 g hasselnøtter
  • 3 ss rapsolje
  • 1.5 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Grovhakk løk og hvitløk. Skrell rotgrønnsakene – her har jeg brukt pastinakk, mandelpotet, sellerirot og gulbete – og skjær dem i mindre biter.
  • Fjern de tykke, harde stilkene fra grønnkålen. Riv deretter bladene i mindre biter, 2–3 centimeter lange. Legg til side et par håndfuller grønnkålblader til topping.
  • Grovhakk nøttene (med trykk på grov, å skjære dem i to holder godt). Legg bort en fjerdedel av nøttene til topping. Bruker du blansjerte nøtter, blir suppen ekstra pen.
  • Varm opp 2 ss olje i en gryte. Ha i løk og hvitløk og la surre i et par minutter. Tilsett rotgrønnsakene og stek i et par minutter til. Ha i grønnkål og hasselnøtter. Hell på vann med grønnsaksbuljongpulver. La det hele koke opp, deretter koke i cirka 15 minutter.
  • Mens suppen koker: Legg grønnkålbladene på ⅔ av stekebrettet, dryss 1 ss olje over og krydre med salt og pepper. Legg nøttene på den siste tredjedelen av brettet. Sett i ovnen og bak i cirka 10 minutter, grønnkålen skal bli ganske sprø.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin. Pass på så du ikke brenner deg. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel i suppeskåler, topp med grønnkål og nøtter og server suppen rykende varm.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk