Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Røyket jordskokk og epler

-
+

Røyket jordskokk og epler

  • 700.00 g jordskokk
  • 2.70 g agar
  • kokosmelk
  • 2.00 ss vegetabilsk smør
  • 4.00 stk epler
  • 4.00 stk neper
  • 30.00 små kinaskokk
  • 400.00 g rødbetjuice
  • 3.60 g gelan
  • 70.00 g olivenolje
  • 1.00 stk sitron
  • kjørvelstilker
  • gressløk
  • dill
  • engsyre
  • agurkurtblader
  • kjørvel

Slik gjør du:

  • Bruk en melonskje til å lager kuler av jordskokk, epler, rødbeter og neper.
  • Kok dem i vann.
  • Kok rødbetejuice sammen med gelan, glaser rødbetene med dette.
  • Vakumér resten av jordskokkene og bak dem i ovnen på 85 grader i én time.
  • Kutt eplene i en japansk mandolin og vakumér dem sammen med olivenolje.
  • Kjør 150 gram jordskokk til en glatt puré.
  • Bland denne puréen sammen med kokosmelk og vegetabilsk smør til en suppe.
  • Stek 300 gram jordskokk med agar og sett i ønsket form.
  • Dryss epleskiver med dill og legg nye epleskiver oppå.
  • Skjær i strimler og plasser på suppetallerkenen.
  • Mariner de kokte grønnsakene i vegetarisk Beurre Monté.