Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Saftis

Oppskrift på saftis

Oppskrift på saftis

-
+

Saftis

  • 500.00 g solbær, bringebær, jordbær eller andre bær du synes er gode
  • 2.50 dl vann
  • sukker

Slik gjør du:

▶ Rens og skyll bærene. Ha dem i en kjele med vann. Sett på platen og kok opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la det trekke/småkoke i ca. 20 minutter. Ta kjelen av ­platen og la den stå til bærene faller helt sammen, gjerne opp til to timer.

▶ Sil i sileklede og mål opp saften. Ha ­saften i en kjele og tilsett ca. 20 gram (ca. 1,5 ss) sukker pr del saft. Smak deg litt frem. Jordbær trenger mindre sukker en for eksempel solbær.

 ▶ Kok opp og skum av. Avkjøl. Ha i former, for eksempel isbitformer. Frys ned og sett en trepinne i isen når den er halvfrossen. Frys ferdig.

 

Tips

Bruk også appelsinjuice eller eplejuice som søtes litt.