Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Salat

Couscous-salat med høstens grønnsaker og honningdressing

En smak av honning
Oppskrift på couscous-salat og honningdressing av Jan Ivar Nykvist

Oppskrift på couscous-salat og honningdressing av Jan Ivar Nykvist

-
+

Couscous-salat med høstens grønnsaker og honningdressing

  • 200.00 g perle-couscous
  • 1.00 l eplejuice
  • 4.00 ss olivenolje
  • 1.00 stk pakke aspargesbønner
  • 2.00 stk gulrøtter (gjerne i forskjellige farger)
  • 1.00 stk fennikel
  • 1.00 dl peanøtter
  • 1.00 dl dijonsennep
  • 1.00 dl flytende honning
  • 1.00 ss finhakket dill

Slik gjør du

  • Kok couscousen i eplejuicen til den er ferdigkokt. Dette tar ca. 12 minutter. Avkjøl. Vend inn olivenolje.
  • Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl.
  • Skjær gulrøtter og fennikel i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Vend gulrøtter, fennikel, aspargesbønner og peanøtter inn i couscousen. Smak til med salt og pepper.
  • Bland sennep, honning og dill. Ha dressingen over salaten like før servering.