Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Eplesaus

- Ikke rør i denne sausen
Saus til rød fisk: Eplesaus

Saus til rød fisk: Eplesaus

-
+

Eplesaus

  • 2.00 ss finhakket sjalottløk
  • 2.00 ss smør
  • 3.00 dl god eplejuice, syrlig type som ikke er tilsatt sukker
  • 2.00 ss eplecidereddik
  • 1.00 dl kremfløte
  • 1.00 dl melk
  • 2.50 ts maisenna
  • salt, sitronsaft, litt cayennepepper
  • 1.00 stk eple, kuttet i terninger

Dette er en saus som passer veldig godt med fisk, eplejuice har en fin syre som gir oss mye det samme i sauser som hvitvin gjør.

Slik gjør du:

  • Fres løk i smør til den blir blank.
  • Tilsett eplejuice og eplecidereddik. Kok sammen på medium varme til det er redusert til halvparten.
  • Tilsett så fløte og kok sammen i 3-4 minutter.
  • Rør ut maisenna i melken og rør så dette inn i sausen mens den koker, la sausen koke til den er passe tykk.
  • Smakes til med salt, sitronsaft og litt cayennepepper.
  • Rett før servering tilsettes epleterninger.