Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Frisk BBQ-saus

Oppskrift på BBQ-saus

Oppskrift på BBQ-saus

-
+

Frisk BBQ-saus

  • 50.00 g bacon i fine terninger
  • 0.50 ts fenikkelfrø, finhakket eller knust
  • 1.00 ts fersk ingefær, finhakket
  • 0.50 stk liten rød chili, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 50.00 g selleristang, i terninger
  • 50.00 g fenikkel, i terninger
  • 50.00 g sjalottløk
  • 0.50 ts paprikapulver
  • 150.00 g tomat, i terninger uten kjerne
  • 50.00 g eple, i terninger
  • 150.00 g god BBQ-saus, f.eks Sweet Baby Rays
  • 3.00 ss soyasaus
  • 1.00 stk vårløk, finsnittet
  • 1.00 ts salt
  • 0.50 stk sitron
  • Evt. pepper

BBQ-saus

Slik gjør du

  • Klargjør og kutt alle ingredienser.
  • Stek bacon og fenikkelfrø i en vid gryte med litt rapsolje. Ha i ingefær, chili og hvitløk. Stek videre i 1 minutt og tilsett selleristang, fenikkel og sjalottløk.
  • Når grønnsakene er blanke, tilsettes tomat, eple og paprikapulver. La koke sammen i 3 minutter og trekk gryten til side. Tilsett BBQ-saus, soyasaus og vårløk.
  • Smak til med salt, pepper og godt med sitron.