Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Grønn currysaus

Slik lager du kjapp og enkel currysaus
Grønn currysaus

Grønn currysaus

-
+

Grønn currysaus

  • 4.00 ss raps- eller solsikkeolje
  • 1.50 ss grønn currypaste
  • 1.00 stk sjalottløk, finhakket
  • 0.50 stk rød chili, finhakket
  • 1.00 stk fedd hvitløk, finhakket
  • 15.00 g brunt sukker
  • 2.00 ss epleeddik
  • 1.00 dl kyllingkraft
  • 4.00 dl kokosmelk
  • Fishsauce, limesaft og salt

Grønn currysaus er en fantastisk saus til kylling, her kan sausen varieres i styrke etter eget ønske. En aromatisk og god saus som passer godt med både ris eller nudler som tilbehør.

Slik gjør du:

  • Fres den grønne currypasten i oljen i ca. 1 min før du tilsetter i finhakket sjalottløk, chili, hvitløk.
  • Rør godt sammen og tilsett brunt sukker og epleeddik. Kokes helt inn før du tilsetter kyllingkraften og kokosmelken reduseres til den er passe sterk.
  • Smakes til med fish sauce, limejuice og evt litt salt.