Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Beautiful, Amore, Gasp

Han lager cocktail av kunst

Oppskrift på drinken Beautiful, Amore, Gasp

-
+

Beautiful, Amore, Gasp

  • 3 cl vodka
  • 5 ml vermut (jeg bruker Cocchi Americano)
  • 10 ml kakao
  • 10 ml ferskpresset sitrussaft (jeg bruker en miks med 75 prosent sitronsaft og 25 prosent limesaft)
  • 5 ml saltet sherry (se egen oppskrift)

Saltet sherry

  • 1 flaske Pedro Jimenez-sherry (jeg bruker Lustau)
  • 350 g sukker
  • 25 g salt

Sjokoladeplate

  • hvit sjokolade

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist i 30 sekunder. Sil og ha i et coupette-glass med en stor isball. Pynt med sjokoladeplaten.

Saltet sherry:

  • Kok sherry og sukker på lav temperatur i ti til 15 minutter. Tilsett saltet når den er avkjølt.

Sjokoladeplate:

  • Temperer hvit sjokolade som du tilsetter de fargene du vil, og rør rundt i en passende form. Sett i kjøleskap til den er stivnet. Du kan også bruke en passende tynn sjokoladeplate fra butikk eller konfektmaker.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner