Beautiful, Amore, Gasp
- 3 cl vodka
- 5 ml vermut (jeg bruker Cocchi Americano)
- 10 ml kakao
- 10 ml ferskpresset sitrussaft (jeg bruker en miks med 75 prosent sitronsaft og 25 prosent limesaft)
- 5 ml saltet sherry (se egen oppskrift)
Saltet sherry
- 1 flaske Pedro Jimenez-sherry (jeg bruker Lustau)
- 350 g sukker
- 25 g salt
Sjokoladeplate
- hvit sjokolade
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist i 30 sekunder. Sil og ha i et coupette-glass med en stor isball. Pynt med sjokoladeplaten.
Saltet sherry:
- Kok sherry og sukker på lav temperatur i ti til 15 minutter. Tilsett saltet når den er avkjølt.
Sjokoladeplate:
- Temperer hvit sjokolade som du tilsetter de fargene du vil, og rør rundt i en passende form. Sett i kjøleskap til den er stivnet. Du kan også bruke en passende tynn sjokoladeplate fra butikk eller konfektmaker.