Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Blue smoke martini

Oppskrift på drinken blue smoke martini av Jesper Høst

Oppskrift på drinken blue smoke martini av Jesper Høst

-
+

Roquefort-oliven

  • Roquefort (eller annen blåmuggost)
  • Stenfrie oliven

Miks drinken

  • 5.00 cl The Botanis Gin (evt. en annen mild gin, f.eks. Martin Miller Gin eller Tanqueray Ten)
  • 1.00 cl Martini Bianco
  • et par dusjer med Lagavulin 16 (evt. en annen godt røyket. skotsk single malt whiskey)
  • roquefort-oliven

SLIK GJØR DU

La roquefort eller en annen blåmuggost ligge på et lunt sted i 20 til 30 minutter ril den blir god og myk.

Ha den over i en sprøytepose og fyll stenfrie oliven med osten

La olivene ligge i kjøleskap i 30 til 45 minutter så osten får satt seg litt igjen før de legges opp i drinken.

MIKS DRINKEN

Fyll en flakong med Lagavulin 16 og dusj innsiden et avkjølt cocktailglass med whiskey.

Hell opp gin og vermouth i et røreglass fylt med is, rør i 12–16 sekunder.

Sil over i cocktailglasset og garnér med roquefort-oliven.