Roquefort-oliven
- Roquefort (eller annen blåmuggost)
- Stenfrie oliven
Miks drinken
- 5.00 cl The Botanis Gin (evt. en annen mild gin, f.eks. Martin Miller Gin eller Tanqueray Ten)
- 1.00 cl Martini Bianco
- et par dusjer med Lagavulin 16 (evt. en annen godt røyket. skotsk single malt whiskey)
- roquefort-oliven
SLIK GJØR DU
La roquefort eller en annen blåmuggost ligge på et lunt sted i 20 til 30 minutter ril den blir god og myk.
Ha den over i en sprøytepose og fyll stenfrie oliven med osten
La olivene ligge i kjøleskap i 30 til 45 minutter så osten får satt seg litt igjen før de legges opp i drinken.
MIKS DRINKEN
Fyll en flakong med Lagavulin 16 og dusj innsiden et avkjølt cocktailglass med whiskey.
Hell opp gin og vermouth i et røreglass fylt med is, rør i 12–16 sekunder.
Sil over i cocktailglasset og garnér med roquefort-oliven.