Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Signaturdrinken «Vigeland Park» hos Pier 42

Han har laget en norsk twist på negroni – med akevitt

-
+

Vigeland Park

  • 40 ml Linie Madeira (akevitt)
  • 20 ml Antica Formula (søt vermut)
  • 20 ml kaffekaramell (se oppskrift)
  • 5 ml Fernet Branca
  • garnityr, eksempelvis italiensk appelsinkjeks

Kaffekaramell

  • 300 g finkornet sukker
  • 300 g filtrert kaffe

Slik gjør du

  • Tilsett alle ingrediensene i et blandeglass med is og rør i 15 sekunder.
  • Sil over i et whiskyglass sammen med en isbit.
  • Pynt med kjeks etter eget ønske.

Kaffekaramell

  • Rør 300 gram finkornet sukker i en varm stekepanne og rør til sukkeret smelter og karamelliseres.
  • Sakte tilsett 300 gram filtrert kaffe.
  • Sil over i en flaske og avkjøl i kjøleskap.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner