Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

El Mexicano

– Vi hadde en med habanero på menyen, men den ble litt for sterk

Oppskrift på drinken El Mexicano

-
+

El Mexicano

  • 3.00 cl friskpresset lime
  • 5.00 cl chiliinfusert mezcal (se egen oppskrift)
  • 1.00 cl slowjuicet ingefær (du trenger en slowjuicemaskin eller en «vanlig» juicer)
  • 2.00 cl Beso agavesirup

Chiliinfusert mezcal

  • 5.00 cl mezcal
  • 3.00 stk chili

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en shaker med is og shake, shake, shake, shake.
  • Sil og ha over i et cocktailglass med rosa pepper på kanten i stedet for salt. For å få det til gnir du limesaft på kanten av glasset og gnir det over kvernet rosa pepper som ligger på en fjøl.

Chiliinfusert mezcal

  • Mezcalen infuseres med tre chili i en sifong. To patroner med luft i to til fem minutter. Smak til så du får den sterkhetsgraden du vil ha. På denne måten presser man smaken av chilien inn i mezcalen.
  • Om chilien bare ligger og trekker i mezcal, vil det ta cirka fire dager før den er klar.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner