Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

El Mexicano

– Vi hadde en med habanero på menyen, men den ble litt for sterk

Oppskrift på drinken El Mexicano

-
+

El Mexicano

  • 3.00 cl friskpresset lime
  • 5.00 cl chiliinfusert mezcal (se egen oppskrift)
  • 1.00 cl slowjuicet ingefær (du trenger en slowjuicemaskin eller en «vanlig» juicer)
  • 2.00 cl Beso agavesirup

Chiliinfusert mezcal

  • 5.00 cl mezcal
  • 3.00 stk chili

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en shaker med is og shake, shake, shake, shake.
  • Sil og ha over i et cocktailglass med rosa pepper på kanten i stedet for salt. For å få det til gnir du limesaft på kanten av glasset og gnir det over kvernet rosa pepper som ligger på en fjøl.

Chiliinfusert mezcal

  • Mezcalen infuseres med tre chili i en sifong. To patroner med luft i to til fem minutter. Smak til så du får den sterkhetsgraden du vil ha. På denne måten presser man smaken av chilien inn i mezcalen.
  • Om chilien bare ligger og trekker i mezcal, vil det ta cirka fire dager før den er klar.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk