Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

El Mexicano

– Vi hadde en med habanero på menyen, men den ble litt for sterk
Oppskrift på drinken El Mexicano

Oppskrift på drinken El Mexicano

-
+

El Mexicano

  • 3.00 cl friskpresset lime
  • 5.00 cl chiliinfusert mezcal (se egen oppskrift)
  • 1.00 cl slowjuicet ingefær (du trenger en slowjuicemaskin eller en «vanlig» juicer)
  • 2.00 cl Beso agavesirup

Chiliinfusert mezcal

  • 5.00 cl mezcal
  • 3.00 stk chili

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en shaker med is og shake, shake, shake, shake.
  • Sil og ha over i et cocktailglass med rosa pepper på kanten i stedet for salt. For å få det til gnir du limesaft på kanten av glasset og gnir det over kvernet rosa pepper som ligger på en fjøl.

Chiliinfusert mezcal

  • Mezcalen infuseres med tre chili i en sifong. To patroner med luft i to til fem minutter. Smak til så du får den sterkhetsgraden du vil ha. På denne måten presser man smaken av chilien inn i mezcalen.
  • Om chilien bare ligger og trekker i mezcal, vil det ta cirka fire dager før den er klar.