Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Ingefær Daiquiri

Lær å lage Fuglens signaturcocktail

Slik lager du signaturcoctailen Ingefær Daiquiri av Halvor Digernes fra baren Fuglen

-
+

Slik lager du Ingefær Daiquiri

  • 4.00 cl lys rom
  • 3.00 cl friskpresset limejuice
  • 1.00 cl honningsirup (blandet ut med like mye varmt vann og avkjølt)
  • 1.00 cl sukkerlake (se egen oppskrift)
  • 0.25 ts finhakket ingefær

Nok til én drink

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i en shaker og fyll opp med isbiter til shakeren er to tredjedeler full. Rist hardt i 10–15 sekunder. Sil drinken over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en tynnskåret skive ingefær.

Sukkerlake

  • Kok opp like deler sukker og vann (eksempelvis 100 g sukker og 1 dl vann) til sukkeret har løst seg opp.
  • Sett til avkjøling.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner