Slik lager du Nordisk Tiki
Nordisk Tiki
- 35 ml akevitt (Svanen bruker Lysholm no. 52)
- 40 ml hjemmelaget falernum (se oppskrift)
- 15 ml ferskpresset lime
- 2 dæsjer angostura bitters
- et dryss med limepulver (se fremgangsmåte)
Falernum
- 500 ml Bacardi Carta Blanka
- 2 stk ananas
- 300 g fersk hakket ingefær
- 1 ss ingefærpulver
- 1 ss revet muskatnøtt
- 1 ss kanel
- 2 g einebær
- 250 mg kokt vann
- 500 g fint sukker
- 1 l sukkerlake
- 200 ml St.Hallvard-likør
- 350 ml Malteser
Slik gjør du:
- Rens og hakk ananasen i biter og mos i blender sammen med 200 ml vann. Etterpå blander du 250 g kokt vann med 500 g fint sukker i en kasserolle og har i ananasblandingen ufiltrert. Rør til sukkeret har løst seg opp. Ha blandingen over i en stor sous vide-pose sammen med de øvrige ingrediensene (bortsatt fra sukkerlake, St. Hallvard og Malteser). Det kokes sous vide i en time på 55 grader. Sil gjennom en finmasket kjøkkensil og igjen i en såkalt «superbag» (kjøpes i velassorterte kjøkkenbutikker eller på nett). Ha i St. Hallvard, Malteser og sukkerlake, rør og ha i kjøleskapet.
Limepulver
- Dehydrer limeskall som du maler i en kaffekvern.