Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Nordisk Tiki

– Denne drinken skaffer oss stamgjester
Slik lager du Nordisk Tiki

Slik lager du Nordisk Tiki

-
+

Nordisk Tiki

  • 35 ml akevitt (Svanen bruker Lysholm no. 52)
  • 40 ml hjemmelaget falernum (se oppskrift)
  • 15 ml ferskpresset lime
  • 2 dæsjer angostura bitters
  • et dryss med limepulver (se fremgangsmåte)

Falernum

  • 500 ml Bacardi Carta Blanka
  • 2 stk ananas
  • 300 g fersk hakket ingefær
  • 1 ss ingefærpulver
  • 1 ss revet muskatnøtt
  • 1 ss kanel
  • 2 g einebær
  • 250 mg kokt vann
  • 500 g fint sukker
  • 1 l sukkerlake
  • 200 ml St.Hallvard-likør
  • 350 ml Malteser

Slik gjør du:

  • Rens og hakk ananasen i biter og mos i blender sammen med 200 ml vann. Etterpå blander du 250 g kokt vann med 500 g fint sukker i en kasserolle og har i ananasblandingen ufiltrert. Rør til sukkeret har løst seg opp. Ha blandingen over i en stor sous vide-pose sammen med de øvrige ingrediensene (bortsatt fra sukkerlake, St. Hallvard og Malteser). Det kokes sous vide i en time på 55 grader. Sil gjennom en finmasket kjøkkensil og igjen i en såkalt «superbag» (kjøpes i velassorterte kjøkkenbutikker eller på nett). Ha i St. Hallvard, Malteser og sukkerlake, rør og ha i kjøleskapet.

Limepulver

  • Dehydrer limeskall som du maler i en kaffekvern.