Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Nordisk Tiki

– Denne drinken skaffer oss stamgjester

Slik lager du Nordisk Tiki

-
+

Nordisk Tiki

  • 35 ml akevitt (Svanen bruker Lysholm no. 52)
  • 40 ml hjemmelaget falernum (se oppskrift)
  • 15 ml ferskpresset lime
  • 2 dæsjer angostura bitters
  • et dryss med limepulver (se fremgangsmåte)

Falernum

  • 500 ml Bacardi Carta Blanka
  • 2 stk ananas
  • 300 g fersk hakket ingefær
  • 1 ss ingefærpulver
  • 1 ss revet muskatnøtt
  • 1 ss kanel
  • 2 g einebær
  • 250 mg kokt vann
  • 500 g fint sukker
  • 1 l sukkerlake
  • 200 ml St.Hallvard-likør
  • 350 ml Malteser

Slik gjør du:

  • Rens og hakk ananasen i biter og mos i blender sammen med 200 ml vann. Etterpå blander du 250 g kokt vann med 500 g fint sukker i en kasserolle og har i ananasblandingen ufiltrert. Rør til sukkeret har løst seg opp. Ha blandingen over i en stor sous vide-pose sammen med de øvrige ingrediensene (bortsatt fra sukkerlake, St. Hallvard og Malteser). Det kokes sous vide i en time på 55 grader. Sil gjennom en finmasket kjøkkensil og igjen i en såkalt «superbag» (kjøpes i velassorterte kjøkkenbutikker eller på nett). Ha i St. Hallvard, Malteser og sukkerlake, rør og ha i kjøleskapet.

Limepulver

  • Dehydrer limeskall som du maler i en kaffekvern.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk