Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Signaturdrinken «Green Gold» hos Bettola bar

Du trenger god tid for å lage denne drinken

-
+

Green Gold

  • 350 ml Jameson Black Barrel whisky
  • 115 ml De Kuyper Crème de Cacao (mørk likør)
  • 350 ml pistasjsirup
  • 350 ml melk
  • 115 ml krem (kan lages uten)

Pistasjsirup

  • 10 g pistasjpasta
  • 30 ml sukkersirup

Slik gjør du:

  • Tilsett alle ingrediensene utenom melk i et glass.
  • Ha melken i en flaske og hell ingrediensene over.
  • La stå i 24 timer, til innholdet har begynt å separere seg fra hverandre.
  • Filtrer innholdet gjennom et kaffefilter gjentatte ganger, til innholdet får en gyllen farge.
  • La flasken avkjøles i kjøleskap. (Innholdet kan oppbevares i uker eller måneder om det oppbevares kaldt.)
  • Hell cocktail for én person over en stor isklump i et whiskyglass. Rør noen sekunder før servering.

Pistasjsirup

Bland like deler vann og sukker for å lage sukkersirup. Bland med pistasjpastaen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner