Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Son, James’ Son

På denne Bergen-baren må du ringe på for å slippe inn
Slik lager du Son, James’ Son

Slik lager du Son, James’ Son

-
+

Son, James’ Son

  • 4 cl Jameson Black Barrel
  • 1.5 cl lønne- og kardemommesirup
  • 6 skvetter Angostura bitter

Lønne- og kardemommesirup

  • 30 g hel grønn kardemomme
  • 2 l vann
  • 1 l lønnesirup
  • 1 kg sukker

Angosturavafler

  • 4 dl hvetemel
  • 10 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt kardemomme
  • 4 dl h-melk
  • 100 g smeltet smør
  • 5 stk egg
  • 3 cl Angostura bitter

Hjemmelaget «nøttella»

  • 1.5 kg hasselnøtter
  • 4 ss salt
  • 60 cl matolje
  • 800 g kokesjokolade (50/50 lys og mørk)

Slik gjør du:

  • Drinken blandes og røres på is i et røreglass.

Lønne- og kardemommesirup:

  • Støt kardemommen og ha i en kasserolle med de andre ingrediensene. Kok opp og skru ned varmen til cirka 80 grader. La sirupen reduseres i en times tid, men sjekk at kardemommesmaken er tydelig.

Angosturavafler:

  • Vaflene stekes i vaffeljern og toppes med hjemmelaget «nøttela».

Hjemmelaget «nøttella»:

  • Varm hasselnøttene i ovnen i 20 minutter på 180 grader. Avskall ved å gni dem i et kjøkkenhåndkle. Ha dem i en kjøkkenmaskin og kjør til en myk paste sammen med salt, matolje og sjokolade.