Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Son, James’ Son

På denne Bergen-baren må du ringe på for å slippe inn

Slik lager du Son, James’ Son

-
+

Son, James’ Son

  • 4 cl Jameson Black Barrel
  • 1.5 cl lønne- og kardemommesirup
  • 6 skvetter Angostura bitter

Lønne- og kardemommesirup

  • 30 g hel grønn kardemomme
  • 2 l vann
  • 1 l lønnesirup
  • 1 kg sukker

Angosturavafler

  • 4 dl hvetemel
  • 10 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt kardemomme
  • 4 dl h-melk
  • 100 g smeltet smør
  • 5 stk egg
  • 3 cl Angostura bitter

Hjemmelaget «nøttella»

  • 1.5 kg hasselnøtter
  • 4 ss salt
  • 60 cl matolje
  • 800 g kokesjokolade (50/50 lys og mørk)

Slik gjør du:

  • Drinken blandes og røres på is i et røreglass.

Lønne- og kardemommesirup:

  • Støt kardemommen og ha i en kasserolle med de andre ingrediensene. Kok opp og skru ned varmen til cirka 80 grader. La sirupen reduseres i en times tid, men sjekk at kardemommesmaken er tydelig.

Angosturavafler:

  • Vaflene stekes i vaffeljern og toppes med hjemmelaget «nøttela».

Hjemmelaget «nøttella»:

  • Varm hasselnøttene i ovnen i 20 minutter på 180 grader. Avskall ved å gni dem i et kjøkkenhåndkle. Ha dem i en kjøkkenmaskin og kjør til en myk paste sammen med salt, matolje og sjokolade.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk