Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Strandknollj

Trønderdrinken folk ikke tør si navnet på

Oppskrift på Strandknollj, signaturdrink hos Lokal Bar i Trondheim

-
+

Strandknollj

  • 5 cl irsk whiskey
  • 0.75 cl ananasrom (gjerne Plantation Pineapple)
  • 0.25 cl Aperol
  • 4 cl tranebæjuice
  • 1.5 cl ferskenpuré (gjerne Ponthier)
  • 1.5 cl appelsin-oleo saccharum (se egen oppskrift)
  • 1 cl ferskpresset sitronjuice

Appelsin-oleo

  • 2 deler sukker
  • 1 del appelsinskall

Slik gjør du

  • Shakes i 15–20 sekunder.
  • Dobbeltsiles i et highballglass med is, og pyntes med to ananasblader.

Appelsin-oleo

  • Skrell skallet av økologisk appelsin i brede striper med en grønnsak-/potetskreller.
  • Bland det sammen med to deler sukker i en bolle, dekk til med plastfolie og la det godgjøre seg i rundt tolv timer – smaken blir sterkere jo lengre det ligger.
  • Hell deretter alt i en kasserolle og varm det akkurat nok til at det resterende sukkeret smelter.
  • Sil alt i en krukke/boks med lokk og kast skallet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk