Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Strandknollj

Trønderdrinken folk ikke tør si navnet på
Oppskrift på Strandknollj, signaturdrink hos Lokal Bar i Trondheim

Oppskrift på Strandknollj, signaturdrink hos Lokal Bar i Trondheim

-
+

Strandknollj

  • 5 cl irsk whiskey
  • 0.75 cl ananasrom (gjerne Plantation Pineapple)
  • 0.25 cl Aperol
  • 4 cl tranebæjuice
  • 1.5 cl ferskenpuré (gjerne Ponthier)
  • 1.5 cl appelsin-oleo saccharum (se egen oppskrift)
  • 1 cl ferskpresset sitronjuice

Appelsin-oleo

  • 2 deler sukker
  • 1 del appelsinskall

Slik gjør du

  • Shakes i 15–20 sekunder.
  • Dobbeltsiles i et highballglass med is, og pyntes med to ananasblader.

Appelsin-oleo

  • Skrell skallet av økologisk appelsin i brede striper med en grønnsak-/potetskreller.
  • Bland det sammen med to deler sukker i en bolle, dekk til med plastfolie og la det godgjøre seg i rundt tolv timer – smaken blir sterkere jo lengre det ligger.
  • Hell deretter alt i en kasserolle og varm det akkurat nok til at det resterende sukkeret smelter.
  • Sil alt i en krukke/boks med lokk og kast skallet.