Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Amerika-bacon

Makin’ bacon
Oppskrift på Amerika-bacon

Oppskrift på Amerika-bacon

-
+

Amerika-bacon

  • 1.00 kg sideflesk uten ben og svor
  • 25.00 g grovt salt
  • 25.00 g fint salt
  • 100.00 g sukker
  • treflis etter smak, bøk passer bra

Slik gjør du

Dekk sideflesket med blandingen av salt og sukker. Legg kjøttet i kjøleskapet i cirka ti timer.

Skyll saltet/sukkeret av kjøttet og la det ligge i lunkent vann i én time. Tørk godt av kjøttet.

Bløtlegg flisen før røking og legg den i en røkeboks.

Fyr opp grillen på den ene siden, så du får indirekte varme på den andre. Temperaturen i grillen bør holde 80–90 grader, så det kan være lurt å ikke bruke for mye kull, som vil øke temperaturen. Plasser røykboksen på grillen så den får en god røykutvikling, og legg fleskestykket på den indirekte varmen.

La flesket ligge i cirka én time så lenge det røyker godt. Da bør flesket være forvandlet til bacon.

Makin’ bacon

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner