Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Andebryst à la Xích Lô

Duft av kolonitid
Oppskrift på andebryst fra Xích Lô

Oppskrift på andebryst fra Xích Lô

-
+

Andebryst

  • 800.00 g andebryst
  • 1.00 ts femkrydder
  • 1.00 ss ingefærjuice, kan klemmes ut av revet ingefær
  • fingersalt

Ingefærsaus

  • 2.00 ss finhakket ingefær
  • 1.00 ss finhakket hvitløk
  • 1.00 ss honning
  • 3.00 ss vann
  • 3.00 ss fiskesaus
  • 1.00 rød chilipepper eller etter smak/styrke
  • saften av 0,5 lime

Slik gjør du

Rut opp svorsiden fint. Gni inn kjøttsiden med ingefærjuice og femkrydder, og la andebrystene hvile en stund i kjøleskapet.

Stek dem kjapt på god varme på hver side, noen sekunder er nok. Legg dem i ovnen på 110 ° i cirka 15 minutter. Ta ut kjøttet og salt svorsidene med fingersalt.

Stek andebrystene videre på middels varme i stekepannen med svorsiden ned i seks–syv minutter. La dem få noen sekunder på kjøttsiden også. La kjøttet hvile på benken i fem til ti minutter før det skjæres i skiver. Denne prosessen sikrer saftig, rosa kjøtt med sprø svorskorpe.

Ingefærsaus

Fres hvitløk og ingefær i en liten gryte. Ha i resten av ingrediensene og gi et oppkok. Smak til om balansen mellom søtt, syrlig og salt er riktig, reguler med vann. Rør ut litt potetmel i vann og jevn sausen så den blir fyldigere.

Server andebryst i skiver med ingefærsausen og sauterte, gjerne asiatiske, grønnsaker tilsatt litt soyasaus, og gjerne en søtpotetpuré laget med kokosmelk, salt og hvit pepper.

Se viner som passer til:

And i Vindatabasen